Milica Kankaraš / -FOTO: PRIVATNA ARHIVA
23/11/2022 u 02:07 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U OŠ "Savo Pejanović" nova "Đačka tribina srijedom"

U velikom holu OŠ "Savo Pejanović" u 17.30 nastupiće harfistkinja Milica Kankaraš

Ovogodišnja "Đačka tribina srijedom u 17:30 h", koja je izvrsno započeta gostovanjem našeg fudbalskog asa, Dejana Savićevića, a prošle nedjelje nastavljena programom "Naši talenti", tokom kojeg su učenici iskazali svoje sposobnosti u muzičkoj umjetnosti i sportu, danas, u srijedu (23. novembra), u velikom holu OŠ "Savo Pejanović" nastupiće mlada i talentovana harfistkinja Milica Kankaraš.

Ova već afirmisana umjetnica završila je Muzičku školu za muziku i balet "Vasa Pavić" u Podgorici, na Odsjeku za klavir u klasi prof. Lidije Skender. Sa svega sedamnaest godina upisala je harfu na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a svoj prvi solistički koncert održala u Podgorici 2011. godine u Centru savremene umjetnosti Crne Gore. U maju 2012. nastupala je i u "Sava Centru" u Beogradu, a potom i na drugim kulturnim destinacijama u Crnoj Gori i inostranstvu. Diplomirala je harfu na FMU u Beogradu, u klasi prof. Ljiljane Nestorovske u junu 2013.

Milica Kankaraš je autorka prvog školskog programa harfe za nižu muzičku školu. Inicirala je otvaranje Odsjeka za ovaj instrument u Crnoj Gori u junu 2015. godine, kada je s najvišim ocjenama odbranila školski program u Zavodu za školstvo. Od septembra 2015. predaje harfu u Umjetničkoj školi za muziku i balet "Vasa Pavić".

Dosad je održala niz koncerata u sklopu značajnih državnih datuma i jubileja. Pored toga što je kulturni i prosvjetni radnik, Milica Kankaraš je i ekološka aktivistkinja.

Nakon izvođenja muzičkih numera na harfi, prof. Kankaraš će razgovarati sa učenicima, a predviđeni su i gosti večeri, koju će otvoriti direktor škole, mr Zoran Đukić, a medijator će biti prof. dr Dragan Koprivica, predsjednik Školskog odbora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:37