Музички фестивал младих Црне Горе данас и сјутра на Цетињу / -фото: Краљевско позориште Зетски дом
12/05/2022 u 16:52 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

У "Зетском дому": Музички фестивал младих Црне Горе

Музички фестивал младих Црне Горе, 47. по реду, биће отворен је данас у подне у Краљевском позоришту "Зетски дом" едукативним програмом "Карневал животиња" Музичког центра Црне Горе, у коjем учествуjу студенти умjетничких академиjа из Приjестонице Цетињe, те наступом ученика Умjетничке школе за музику и балет "Васа Павић" из Подгорице и дjечjег хора Школе за основно музичко образовање "Саво Поповић" Цетиње.

У 20 сати на нашоj сцени наступиће трио "Вариете Монтенегро" у саставу Диjана Орландић, флаута, Мирослав Илић, хармоника и Петар Добричанин, гитара. На програму су дjела Хермоса, Вивалдиjа, Дjенса и Власова. Потом, наступиће клавирски дуо "Тра нои", коjи чине Jелена Вукмировић и Ивана Пешић, а извешће дjела аргентинског композитора Астора Пjацоле.

У оквиру затварања Фестивала сјутра у 20 сати биће уприличен концерт "Македонска ноктурна" Еме Попиводе, коjа ће на клавиру извести дjела композитора Димитриjа Бужаровског.

Фестивал се одржава у организациjи Школе за основно музичко образовање "Саво Поповић" Цетиње и Актива директора музичких школа Црне Горе, док ће такмичење у различитим дисциплинама, осим у Музичкоj школи, бити одржано у више институциjа на Цетињу (Музичка академиjа, Народни музеj Црне Горе, Национална библиотека Црне Горе "Ђурђе Црноjевић").

С.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

17. maj 2022 23:54