Нада Колунџија / -фото: Радуле Перишић
25/02/2023 u 11:52 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U "Zetskom domu" nastupa Nada Kolundžija

Piјanistkinja Nada Kolundžiјa održaće u nedjelju, s početkom u 20 časova, koncert u Kraljevskom pozorištu "Zetski dom" na Cetinju. Јedna od najznačajnijih piјanistkinja današnjice, pasionirani interpetatoraavremene muzike, izvešće djela Nasa, Feldhausa, Vrebalove, Kagela, Brauna i Raičkovića.

Njeni solistički nastupi osobeni su po imaginativnim programima i visoko ocijenjenim interpretacijama. Nastupe je obogatila sviranjem prepariranog klavira, klavira igračke, snimljenim zvučnim matricama, višemedijskim konceptima i četvrt stepenom muzikom za dva klavira, uz veliki broj premijernih izvođenja.

Održala je preko hiljadu koncerata u Evropi, Aziji i Americi, a njeno ime se nalazi u leksikonu značajnih ljudi Srbije u izdanju internacionalne izdavačke kuće Oxford book. Bila je saradnica i gošća muzičarka Les AMIS ansambla iz Toronta. Članica je Ansambla za drugu novu muziku.

Sarađivala je sa velikim brojem domaćih i inostranih muzičara i kompozitora i gostovala na brojnim festivalima. Paralelno sa solističkim nastupima, dugi niz godina nastupa sa svojim bratom Jovanom Kolundžijom, violinistom internacionalne karijere. Dobitnica je najznačajnijih nagrada u svojoj zemlji i svijetu.

Ulaz na koncert je slobodan.

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 18:11