48. Muzički festival mladih Crne Gore / -48. MUZIčKI FESTIVAL MLADIH CRNE GORE
26/04/2023 u 16:48 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U "Zetskom domu" segmenti Muzičkog festivala mladih Crne Gore

Ovogodišnji Muzički festival mladih Crne Gore, 48. po redu, biće otvoren u Kraljevskom pozorištu "Zetski dom" u petak u 12 sat koncertom pijanistikinje Lizavete Bormatove, u organizaciji Škole za osnovno muzičko obrazovanje "Savo Popović" Cetinje i Aktiva direktora muzičkih škola.

Festival će otvoriti vanredni prof. mr Tatjana Krkeljić, dekanica Muzičke akademije, dok su na programu koncerta Bormatove djela Betovena i Prokofjeva.

U okviru Festivala, u subotu u 18 sati u "Zetskom domu" je na programu scenska izvedba kantate pisane za sopran, bariton i kamerni orkestar "Apolon i Dafne", G.F. Hendla, autorski projekat Sare Vujošević-Jovanović. Koautorka projekta je Milica Radoman, notograf za uvertiru i kantatu je Vasilije Vujadinović, a uloge tumače: Sara Vujošević-Jovanović, sopran (Dafne), Dmitrij Grinih, bariton (Apolon), Uroš Jovanović (Amor) i Nemanja Todorović (Penej).

Festival će, osim u Muzičkoj školi, biti održan na Trgu Kralja Nikole, Vladinom domu, Crnogorskoj galeriji umjetnosti "Miodrag Dado Đurić" i Muzičkoj akademiji na Cetinju.

Ulaz na sve sadržaje biće slobodan, saopštavaju iz "Zetskog doma".

Na portalu tog pozorišta zainteresovina mogu preuzeti programe festivala, koncerta Lizavete Bormatove i autorskog projekta "Apolon i Dafne".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 01:26