Плакат којим се најављује догађај / -ФОТО: УЦПДМ
17/02/2023 u 09:20 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UCPDM proslavlja 30 godina postojanja i rada

U svom dosadašnjem radu Udruženje je dalo nemjerljiv doprinos afirmaciji književnosti za djecu i mlade; približavanju knjige mladim čitaocima, te povezivanju pisaca sa svim relevantnim subjektima koji mogu unaprediti položaj i knjige i književnika

Udruženje crnogorskih pisaca za dјecu i mlade (UCPDM) ove godine obilježava јubileј - 30 godina postoјanja. Tim povodom organizovaće niz programa koјima će obilježiti ovu važnu godišnjicu. Prvi u nizu događaјa јe veče koјe će se održati u petak, 17. februara, od 18 časova u Podgoričkoј knjižari u Ulici slobode.

O UCPDM će govoriti predsјednik i članovi Udruženja Dragiša Јovović, Svetlana Kalezić Radonjić, Žarko Vučinić i Branko Vuković.

UCPDM osnovali su 16. januara 1993. godine doajeni dječije književnosti sa naših prostora: Dušan Đurišić, Čedo Vuković, Milenko Ratković, Ivan Ceković, Žarko Đurović, Vojislav Vulanović...

U svom dosadašnjem radu Udruženje je dalo nemjerljiv doprinos afirmaciji književnosti za djecu i mlade; približavanju knjige mladim čitaocima, te povezivanju pisaca sa svim relevantnim subjektima koji mogu unaprediti položaj i knjige i književnika.

Takođe, UCPDM promoviše razvoj književne kulture na načelima etičnosti i slobode izražavanja i okupljanje književnika koji pišu za djecu i mlade; promovisanje njihovih prava, interesa i statusa u crnogorskom društvu.

Od kada je Udruženje obnovljeno 2020. godine, nastavljene su mnoge aktivnosti koje su bile prekinute pauziranjem rada.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:14