Puna Velika sala / -KRSTO VULOVIC
27/02/2023 u 14:42 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Ujka Vanja" prva premijera CNP-а u jubilarnoj godini

Ove godine Crnogorsko narodno pozorište slavi važan jubilej – 70 godina postojanja

Prva premijera u jubilarnog godini je Čehovljev "Ujka Vanja" u režiji Mirka Radonjića, koju će publika moći da pogleda u petak 3. marta, dok je reprizno izvođenje zakazano za ponedjeljak 6. mart u 20 sati na Velikoj sceni.

Uloge su povjerene: Aleksandru Gavraniću, Jelici Vukčević, Anji Misović (studentkinji II godine studijski program Gluma u klasi red. prof. Branislava Đage Mićunovića – FDU), Tihani Ćulafić, Pavlu Preleviću, Ivanu Bezmareviću, Iliji Gajeviću i Jeleni Laban. Tekst je preveo Mirko Radonjić, adaptaciju i dramaturgiju potpisuje Ilija Đurović, scenografiju Andreja Rondović, kostimografiju Lina Leković, dizajn svjetla Mirko Radonjić. Za muziku u predstavi zadužen je bend "Pojačano prisustvo" koji čine Ilija Gajević, Jelena Laban i Pavle Prelević. Asistentkinja režije i dramaturgije je Marija Backović, asistentkinja scenografa Jelena Ivančević a izvršna producentkinja Nela Otašević.

Mart će u CNP-u obilježiti i brojna gostovanja, pa će publika u nacionalnom teatru imati priliku da pogleda predstave iz zemlje i regiona. Narodno pozorište iz Beograda dolazi sa predstavom "Nora - lutkina kuća" Henrika Ibzena u režiji Tatjane Mandić Rigonat, koja će biti izvedena u srijedu 8. marta u 20 sati na Velikoj sceni.

Predstava "Ne dolaze svi lopovi za zlo" Daria Floa u režiji Edine Mustafić Avdiu pozorišta Teuta iz Ulcinja biće izvedena u petak 10. marta na Velikoj sceni, i biće titlovana na crnogorski jezik. Produkcija BeoArt iz Beograda dolazi sa dvije predstave: "Čovjek visine" Ane Đorđević u režiji Jane Maričić će biti izvedena 29. marta, a "Lutka sa kreveta broj #21" Đorđa Lebovića u režiji Slobodana Brankovića 30. marta u 20 sati na Velikoj sceni.

Predstava "Bladi Mun" Ane Đorđević je ušla u selekciju 49. "Dana komedije" u Jagodini i biće izvedena 26. marta, a predstava "Jerma" Sajmona Stouna u režiji i adaptaciji Ane Tomović biće izvedena u Centru za kulturu Tivat 17. marta.

Kraj marta rezervisan je i za gostovanja nacionalnog teatra u Beogradskom dramskom pozorištu sa predstavama "Pokojnik", "Šćeri moja" i "Bladi Mun" koje će biti izvedene 29, 30. i 31. marta.

U okviru martovskog repertoara Crnogorskog narodnog pozorišta biće izvedene i predstave: "Proces" Franca Kafke u režiji i adaptaciji Dušanke Belade, "Jerma" Sajmona Stouna u režiji i adaptaciji Ane Tomović, "Djeca sunca" Maksima Gorkog u režiji Jovane Tomić, "Bladi Mun" Ane Đorđević, "Šćeri moja" Maje Todorović u režiji Ane Vukotić, "Pokojnik" Branislava Nušića u režiji i adaptaciji Egona Savina, "Policajci" Slavomira Mrožeka u režiji Aleksandra Jovanovića, "The Beauty Queen" Martina Mekdone u režiji Ane Vukotić na Velikoj sceni i monodrama Jovane Todorović "Zlostavljanje" na Sceni Studio.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. decembar 2023 02:45