Умјетнички павиљон, галеријски простор УЛУЦГ / -svetlana ćetković
22/02/2023 u 11:36 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ULUCG: Pripreme za 78. Tradicionalnu izložbu

Udruženje likovnih umjetnika Crne Gore (ULUCG) počeo je pripreme za 78. Tradicionalnu izložbu. Na ovoj najdugovječnijoj izložbi u našoj zemlji mogu učestvovati svi redovni članovi ULUCG. Potrebno je dostaviti po jedan opremljen rad galerijskog formata, (duža strana rada da ne prelazi 100 cm.) koji je nastao u protekle dvije godine, a nije prethodno izlagan.

Radove treba dostaviti do 6. marta u Umjetnički paviljon - galerijski prostor ULUCG, svakog radnog dana u terminu od 9 do 14 časova.

Svi radovi koji se ne mogu kategorisati kao klasičan medij su dobrodošli, uz prethodnu konsultaciju, cijeneći prostorna i tehnička ograničenja Umjetničkog paviljona, stoji u objavi ULUCG na svom Instagram profilu.

Poredstojeće, 78. izdanje izložbe kojom se obilježava 24. mart, dan kada su likovni stvaraoci Milo Milunović, Risto Stijović i Petar Lubarda, zajedno sa ostalim kolegama osnovali Udruženje likovnih umjetnika Crne Gore.

Ravnopravnu nagradu "Milunović, Stijović, Lubarda" na prošloj, 77. Tradicionalnoj izložbi, dobili su Radovan Grujić, Ivanka Vana Prelević i Zoran Živković. Za najbolju izložbu proglašena je postavka "Jedno mjesto" Tijane Gordić.

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:34