Неки од програма ранијих фестивала КоторАрт / -фото: которарт
21/05/2023 u 11:10 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UNESCO pokrovitelj KotorArta

UNESCO - organizacija Ujedinjenih nacija koja kroz edukaciju, nauku i kulturu njeguje i promoviše međusobno razumijevanje, mir i sigurnost na planeti, potvrdila je pokroviteljstvo ovogodišnjeg izdanja Međunarodnog festivala KotorArt, saopštavaјu iz festivala.

– Kontinuirano pokroviteljstvo Uneska znači prepoznavanje kvaliteta programa KotorArta, njegovog međunarodnog uticaja, kao i njegovog značaja za razvoj našeg društva. Vjerujemo da je pokroviteljstvo naročito važno jer se dodjeljuje zbog saglasnosti naših aktivnosti sa vrijednostima i misijom Uneska da produbi međunarodnu saradnju i razumijevanje, te izgradi inkluzivno i rezilijentno društvo – izjavio je piјanista Ratimir Martinović, generalni i umjetnički direktor KotorArta.

Međunarodni festival KotorArt - Don Brankovi dani muzike održaće se od 13. jula do 14. avgusta uz pokroviteljstvo Uneska, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske unije, kao i podršku značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. oktobar 2023 01:12