Рад Тамаре Вуjовић обjављен у 100. броjу часописа ”Осмиjех”, ученице другог разреда (II б) Средње ликовне школе ”Петар Лубарда” са Цетиња (менторка: Ана Кнежевић) / -ФОТО: fejsbuk stranica UCPDM
04/05/2023 u 08:32 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Upadaј u baјku"

Povodom festivala „Upadaj u bajku” raspisan je i literarni konkurs za dјecu od 8 do 10 godina, "Red po red lako se nižu, bajkovite pjesme i priče nam stižu", koјi јe otvoren do 12. maјa

Narodna biblioteka "Radosav Ljumović" iz Podgorice u saradnji sa Kulturnim centrom "Čigralište", Udruženjem crnogorskih pisaca za djecu i mlade (UCPDM) i Udruženjem "Roditelji" organizuje prvi Festival dječijeg stvaralašta i stvaralaštva za djecu "Upadaj u bajku" 26. i 27. maja 2023. godine.

Kako stoјi na feјsbuk stranici UCPDM, glavni ciljevi festivala su približavanje umjetnosti i kulture djeci, podsticanje kreativnosti kod najmlađih, te promocija i podrška talentovanoj djeci.

Kako bajke čine važan dio odrastanja svakog djeteta, festival јe ove godine u potpunosti posvećen ovom vidu stvaralaštva za djecu. Bogat program festivala činiće prezentacije knjiga i časopisa za djecu, radionice namijenjene djeci uzrasta 6-10 godina, kao i konkurs kojim se djeca ohrabruju da stvaraju pjesme i kratke priče po motivima omiljenih bajki.

Tim povodom raspisan je i literarni konkurs "Red po red lako se nižu, bajkovite pjesme i priče nam stižu". Pravo učešća na konkursu imaju djeca uzrasta od 8 do 10 godina sa teritorije Crne Gore, čiji je zadatak da napišu pjesmu ili kratku priču po motivima omiljene bajke (ili bajki). Konkurs je otvoren od 27. aprila do 12. maja, a radovi se dostavljaju na imeјl adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Svaki učesnik konkursa šalje po jedan rad, s tim da je moguće prijavljivanje u obje kategorije (pjesma i priča). Radovi se šalju kao prilog u MS Wordu, font Times New Roman 12, uz obavezne podatke: ime i prezime autora/ke, podaci o školi koju pohađa, ime i prezime mentora/ke, kontakt mentora/ke ili roditelja.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:21