Поставку чине раадови рађеним различитим техникама... / -ФОТО: Ж.Ј.
03/02/2022 u 21:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Успјешан културни, умјетнички и дијалошки мозаик

Колективна изложба радова црногорских и канадских умјетника у Подгорици може се погледати до краја фебруара у Дворцу Петровића, изложбеном простору ЦСУЦГ

Радови умjетника из Канаде: Божа Васића, Coco Guzman, Милутина Губаша, Садка Хаџихасановића, Sandra Brewster, Stuart Reid, Two Gullivers - Besnik и Flutura Haxhillari и Весне Перуновић; као и умjетника из Црне Горе: Иване Радовановић, Jелене Томашевић, Ненада Шошкића и Веска Гаговића, чине поставку колективне изложбе "Флуксни идентитет". Изложба је отворена синоћ у Дворцу Петровића, изложбеном простору Центра савремене умјетности Црне Горе. Заинтересована публика може је погледати до краја фебруара.

На отварању изложбе "Флуксни идентитет – Савремена умjетничка сцена Канаде у диjалогу са умjетницима из Црне Горе" говориле су Јелена Божовић, директорка ЦСУЦГ и Светлана Младенов, кустоскиња изложбе, док се Џаjлз Норман, амбасадор Канаде акредитован за Црну Гору, обратио видео-поруком. Истичући да је Подгорица препозната као град који његује културну баштину, али и савремену умјетности и културну разноликост, као и у Канади, Норман је додао да умјетничку сцену његове земље карактерише и разнородност поријекла и традиција умјетника.

– На овој изложби канадски умјетници улазе у умјетнички дијалог на теме флуксног идентитета са реномираним савременим умјетницима из Црне Горе - рекао је амбасадор Норман, истичући да је Канада у свијету препозната по свом „успјешном културном мозаику”.

Изложба "Флуксни идентитет" jе организована у продукциjи ВИСАРТ-Асоциjациjе за визуелну умjетност и културу, уз подршку Амбасаде Канаде и Центра савремене умjетности Црне Горе.

Поставку је досад видјела публика у Новом Саду и Скопљу.

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 19:08