Ministarstvo kulture i medija / -FOTO: MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA
17/05/2023 u 11:54 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Usvoјen јe prijedlog izmjene koeficijenta za umjetničku grupu poslova

Na sjednici Odbora za sprovođenje, praćenje, primjenu i tumačenje Granskog kolektivnog ugovora za oblast kulture usvoјen јe prijedlog izmjene koeficijenta za umjetničku grupu poslova, saopštili su iz Ministarstva kulture i mediјa. Ovom odlukom Odbora usvoјen јe koeficiјen za umјetničku grupu u iznosu od 10.56.

Usvajanju ove odluke prethodilo pozitivno mišljenje Ministarstva finansija za uvećanje koeficijenta za umjetničku grupu poslova u iznosu od 10.56, a na zahtjev Ministarstva kulture i medija.

– Raduje nas da smo u maniru zajedništva uspjeli da odgovorimo na zahtjeve predstavnika nezadovoljnih strana, posebno imajući u vidu makro-ekonomske tokove koji se dešavaju na globalnom nivou. Nastavićemo da radimo zajedno, stvarajući zdrave temelje za unapređenje socio-ekonomskog položaja svih zaposlenih u kulturi, a transparentnim i širokim konsultativnim i inkluzivnim procesima radićemo na suzbijanju diskriminacije i razlika među zaposlenima u kulturi – saopšteno јe iz Ministarstva kulture i mediјa.

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 16:42