Послије данашњег преса у ЦНП-у / -С.Ћ.
22/12/2021 u 13:00 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Вечерас Новогодишњи концерт у ЦНП-у: Магично музичко вече у сусрет празницима

Публика ће бити у прилици да ужива у познатим мелодиjама симфониjске музике, валцера, танга, традиционалних и савремених композициjа за виолину и оперске музике, дјела Вивалдија, Пјацоле, Моцарта, Шуберта...

Новогодишњи концерт Црногорског народног позоришта биће одржан вечерас, с почетком у 20 часова на Великој сцени националног театра. На концерту ће наступити славни виолиниста Јуриј Ревич и сопран Ивана Чановић. Публици ће бити представљен нови Камерни оркестар Црне Горе састављен од наjбољих музичара из наше државе и региона а диригент jе Саша Гоетцел.
Директор ЦНП-а Марко Баћовић jе казао да очекуjе магично вече.

– Вечерас имамо jош jедан од лиjепих традиционалних догађаjа када ће се наша драмска сала претворити у магичну музичку кутиjу – казао је он.

Он jе истакао да jе национални театар изузетно поносан што за музичку уредницу има велику умjетницу као што jе Ивана Чановић.


Музичка уредница ЦНП-а, сопран Ивана Чановић jе рекла да jоj jе част што ће црногорска публика имаи прилику да ужива у извођењу великих умjетника.

– Срећна сам што су наjбољи музичари из Црне Горе и региона прихватили прилику да формирамо Камерни оркестар Црне Горе, и посебно ми jе задовољство што су ту Јуриј Ревич, моj дугогодишњи приjатељ и колега, као и Саша Гоетцел коjи нам долази из бечке опере – казала jе она.


Диригент Саша Гоетцел jе изразио задовољство што jе овдjе и захвалио ЦНП-у на топлоj добродошлици.

– С правом можемо рећи да у посљедње двиjе године живимо у jако тешким временима и сама чињеница да смо у прилици да стварамо музику, да наступамо, да диjелимо сцену са дивним колегама музичарима jе нешто што ме заиста испуњава срећом и задовољством. Поред тога, ово jе моj деби у Црноj Гори, тако да заиста нисам могао да одбиjем ова позив – рекао jе он.


Ревич, виолиниста и композитор jе већ познат црногорскоj публици – наступао jе у ЦНП-у приjе четири године.

Он jе казао да му jе jако друго што jе поново у Црноj Гори.

– Носим лиjепа сjећања на концерт коjи сам имао овдjе, могу рећи да jе то jедно од наjљепших сjећања коjе носим у срцу – закључио jе Ревич.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 10:29