Nunjez i Martinete na sceni KIC-a / -LAZAR RUZIC
12/11/2023 u 22:50 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Visok kvalitet i renome "Dana gitare u Podgorici"

image

Puna sala KIC-a

-LAZAR RUZIC
Sjajnim koncertom španskih flamenko gitarista i kompozitora Herarda Nunjeza i Alvara Martineta večeras u velikoj sali KIC "Budo Tomović" počelo je osmo izdanje Međunarodnog festivala "Dani gitare u Podgorici".

Pred njihov nastup publici se ispred organizatora festivala, NVO "Gitara", obratio gitarista dr Srđan Bulatović, direktor „Dana gitare".

image

Srđan Bulatović

-LAZAR RUZIC

– Herardo Nunjez je jedan od najvećih umjetnika Španije danas, kao i promoter španske kulture, neko ko se nakon smrti legendarnog Paka de Lusije ubraja u nekoliko najznačajnijih španskih gitarista - rekao je Bulatović, dodajući da Nunjez ne samo da je istaknuti gitarista već i kompozitor. Komplimente je uputio i umijeću Martineta. Ovom prilikom zahvalio je i svima koji pomažu realizaciju festivala.

image

Ana Medigović

-LAZAR RUZIC

Sekretarka podgoričkog Sekretarijata za kulturu i sport Ana Medigović otvorila je festival navodeći da je riječ o jedinstvenoj manifestaciji koja je ovaj epitet zaslužila svojim kvalitetom i renomeom, čemu su doprinijeli direktor festivala Bulatović i umjetnički direktor gitarista Darko Nikčević.

Festival se završava 29. novembra.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:42