FOTO: Svetlana Ćetković
21/02/2024 u 19:42 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO/FOTO) Vjera Mujović izvela u Podgorici monodramu "Na kafi kod kneginje Ljubice"

Poznata dramska umjetnica je ivečars izvela monodramu u knjižari Kosmos u Master kvartu

Brojna  publika se okupila da večeras pozdravi glumicu Vjeru Mujović, rođenu Podgoričanku, koja je nadahnuto izvela monodramu Nataše Popovske, koja se sa uspjehom izvodi od 2009. godine. 

Riječ je dramskom programu Muzeja grada Beograda, koji je prvobitno nastao 2009. godine, kao autorski projekat Nataše Popovske, koji je ova kustoskinja u Beogradu izvodila sve do svoje rane smrti. 

image

FOTO: Svetlana Ćetković

Nastala u cilju njegovanja kulture sjećanja na znamenite ličnosti, snažne heroine srpske prološti, monodrama se izvodi u zdanju konaka knjeginje Ljubice u Brogradu, ali I širom Srbije I regiona.

image

FOTO: Svetlana Ćetković

Vjera Mujović, digogodišnja članica Narodnog pozorišta Beograd, dočaravajući vrijeme u kojem je živjela knjeginja Ljubica, dočekuje goste i, uz kafu i ratluk, besjedi o sudbini znamenite knjeginje, supruge kneza Miloša Obrenovića i vladarke Srbije. 

Kako je Mujović rekla u intervjuu za “Dan”, veoma je raduje što je dobila poziv da igra knjeginju Ljubicu Obrenović u Budvi, na Ljubišinim danima, kao i u Podgorici.

- Ova monodrama je prvi muzejski teatar u Beogradu nastao 2009. godine. Njena autorka je Nataša Popovska, koja nas je nažalost prerano napustila. Odazvala sam se na poziv Jelene Medaković, direktorke Muzeja Grada Beograda i počela je da igram ovu monodramu.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:06