Влаовић и Ђурашковић / - фото: Пи ар Центар
06/06/2022 u 16:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влаовић-Ђурашковић: Разматра се могућност оснивање Центра за културу на Цетињу

Ђурашковић је истакао да ће у наредном периоду култура бити у фокусу дјеловања и изразио посебно задовољство што ће имати пуну подршку Министарства и институција културе који се налазе на Цетињу

Министарство културе и медија биће посвећено реализацији активности којима ће се унаприједити културни живот у Пријестоници Цетиње, поручила је ресорна министарка Маша Влаовић, истичући да ће дати лични допринос да у сарадњи са партнерима у том граду буду организоване значајне културне манифестације.

Она је данас разговарала са градоначелником Пријестонице Цетиње Николом Ђурашковићем, а састанак је био посвећен јачању сарадње између Министарства и Пријестонице, посебно имајући у виду значај и мјесто Цетиња у култури Црне Горе, и чињеницу да се сједиште Министарства културе и медија налази на Цетињу.

Министарка је представила приоритете у раду Министарства културе и медија у наредном периоду.

Ђурашковић је истакао да ће у наредном периоду култура бити у фокусу дјеловања и изразио посебно задовољство што ће имати пуну подршку Министарства и институција културе који се налазе на Цетињу.

На састанку је било ријечи о могућностима за успостављање бијенала умјетности на Цетињу. Саговорници су се усагласили да постоји заједнички интерес за организацију манифестације ове врсте, те истакли да ће дати пуни допринос у овом процесу.

Разговарано је и о могућностима за валоризацију објекта старог затвора Богданов крај, али и других локација у Пријестоници, које имају културне вриједности и представљају потенцијал.

Влаовић и Ђурашковић навели су и да ће успоставити сарадњу у рјешавању неколико актуелних питања у установама културе које се налазе на Цетињу, имајући у виду чињеницу да је њихов рад у пуном капацитету у интересу и Министарства и Пријестонице.

Размотрене су и могућности за оснивање Центра за културу, при чему су се саговорници усагласили да би установа тог типа значајно допринијела унапређењу културних садржаја.

На састанку је разговарано на тему успостављања биоскопа у Пријестоници. Министарство, Пријестоница Цетиње и Филмски центар имају закључен уговор чијом реализацијом ће бити обезбијеђено приказивање видео садржаја цетињској публици и шире, као и стварање услова за успостављање биоскопа, што је један од приоритета партнера.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:52