Vlaović na FDU, sa nagrađenom Jelenom Iličković Tomić (u sredini) / -FOTO: MARKO GARDASEVIC
12/10/2022 u 19:32 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlaović: FLU doprinio kreiranju i promociji visokih umjetničkih dometa Crne Gore

Ministarka je predstavnicima FLU ponudila pomoć Ministarstva u realizaciji novih inicijativa i projekata koje imaju u planu za narednu godinu

Fakultet likovnih umjetnosti (FLU) je, stručnim i profesionalnim pristupom, na najbolji način unapređivao likovnu scenu i doprinio kreiranju i promociji visokih umjetničkih dometa Crne Gore o čemu najbolje svjedoče potvrđene vrijednosti crnogorske savremene likovne baštine, ocijenila je ministarka kulture i medija, Maša Vlaović.

Ona se danas sastala sa predstavnicima FLU i dobitnicom otkupne nagrade "Perspektive" Jelenom Iličković Tomić, čiji je pokrovitelj Ministarstvo kulture i medija.

– Ministarstvo kulture i medija će, cijeneći značaj FLU u domenu likovnog naslijeđa i u kreiranju i promociji likovnih aktuelnosti, nastaviti sa podrškom aktivnostima toj ustanovi – poručila je Vlaović.

Tokom sastanka je usaglašen nastavak saradnje shodno Memorandumu o saradnji koji je potpisan između Ministarstva i FLU, a razgovarano je i o unapređenju saradnje u cilju stvaranja bogatije i konkurentnije likovne i umjetničke scene u Crnoj Gori, sa tendencijama za širenje ka globalnoj sceni.

Ministarka je predstavnicima FLU ponudila pomoć Ministarstva u realizaciji novih inicijativa i projekata koje imaju u planu za narednu godinu, a koji se tiču edukacije i obrazovanja studenata, te njihove mobilnosti i razmjene iskustava i znanja na svim oblastima likovne umjetnosti.

Na sastanku je bilo riječi i o ustupanju prostora u kreativnim habovima koji bi služili studentima i profesorima FLU za sprovođenje programa i aktivnosti koji će unaprijediti kohezivnost likovne scene sa institucijama koje su nadležne u ovim oblastima u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 19:00