Ministarka sa čelnicama MCCG u velikoj sali koja prokišnjava / -FOTO: ĐORđE CMILJANIć
28/09/2022 u 22:52 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlaović: Ministarstvo ponudilo pravnu i finansijsku pomoć kako bi propusti u izgradnji objekta što prije bili otklonjeni

Ministarka je podsjetila da je izgradnja MCCG, u čiju rekonstrukciju je uloženo 13 miliona eura, trajala 13 godina

Vlaović: MCCG smo ponudili pravnu i finansijsku pomoć u cilju što brže sanacije objekta

Ministarstvo kulture i medija ponudilo je rukovodstvu Muzičkog centra Crne Gore (MCCG) pravnu i finansijsku pomoć, kako bi propusti u izgradnji objekta što prije bili otklonjeni, a programi se nesmetano odvijali, kazala je ministarka kulture i medija Maša Vlaović.

Ona i njen tim su se sastali sa rukovodstvom MCCG i Crnogorske kinoteke povodom problema sa prokišnjavanjem objekta i nemogućnosti održavanja planiranih programa.

Ministarka je podsjetila da je izgradnja MCCG, u čiju rekonstrukciju je uloženo 13 miliona eura, trajala 13 godina.

– Ponudili smo rukovodstvu MCCG pravnu i finansijsku pomoć, kako bi propusti u izgradnji objekta što prije bili otklonjeni i programi se nesmetano odvijali – kazala je Vlaović.

Istakla je da je MCCG stožer ukupnog muzičkog života Crne Gore i institucija od posebnog društvenog značaja, navodeći da Crnogorski simfonijski orkestar kulturu u državi stavlja u ravan razvijenijih kulturnih sredina.

Poslovna direktorica MCCG Isidora Damjanović, kazala je da je razgovor bio pun razumijevanja, dobrih ideja i konstruktivnih prijedloga.

Ona je saopštila da je Ministarstvo zbog situacije predložio izmiještanje programskih aktivnosti u druge gradove, s obzirom da ovaj mjesec neće biti moguće izvoditi programe na velikoj sceni MCCG.

Disperzija programa u cilju izmještanja produkcije MCCG predložena je i na sjednici Savjeta MCCG, koja je održana danas, navodeći da su njegovi članovi pokazali sluh za taj prijedlog, saopštila je ona.

– Predstavnici Ministarstva kulture i medija ponudili su nam pravnu i finansijsku pomoć. Sada je na nama da te instrukcije pretočimo u djelo i da u skladu sa tim preduzmemo sledeće aktivnosti – rekla je Damjanović.

image

Ministarka sa saradnicima posjetila probu

-FOTO: ĐORđE CMILJANIć

Ona se zahvalila Ministarstvu kulture i medija na podršci, ocijenjujući je veoma važnom, ističući da u MCCG u Ministarstvu vidi ne samo organ koji nadzore MCCG, nego i partnera koji je tu da "ocijenjuje naš program i da zajednički rješava probleme i nepredviđene situacije poput ove koja nas je zadesila prethodnih dana".

Ministarka je obišla prostor u kojem se nalazi Baletski studio MCCG, Veliku salu u kojoj prokišnjava krov, a prisustvovala je i probi Crnogorskog simfonijskog orkestra u Kamernoj sali, čije aktivnosti su prilagođene novonastaloj situaciji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. decembar 2022 05:46