Jagoš Marković / - FOTO: STEFAN TODOROVIć
23/09/2023 u 09:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlaović: Prerani odlazak Markovića veliki gubitak za svijet kulture i umjetnosti

Generacije poštovalaca pozorišta pamtiće ga kao nesumnjivog genija kako o njemu i govore poznavaoci kulture i pozorišne igre, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture i medija

Povodom smrti jednog od najistaknutijih pozorišnih reditelja regiona, u ime Ministarstva kulture i medija, i u lično ime, izražavam najdublje saučešće porodici preminulog Jagoša Markovića. Otišao je veliki umjetnik, rođeni Podgoričanin, koji je sa Crnom Gorom dijelio važan dio svog umjetničkog i profesionalnog puta, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture i medija.

- Njegovim preranim odlaskom kultura i umjetnost ostali su bez jednog od najvećih reditelja našeg doba, ali su njegove hvaljene i dugovječne predstave, koje su obilježile istoriju teatra, učinile njegovo umjetničko djelo vječnim. Markovića je krasila nevjerovatna sposobnost adaptacije i transformacije od minimalizma i baroka do savremenog teatra i opere, od klasičnih naslova do nesvakidašnjih umjetničkih eksperimenata i vanremenskih premijera za pamćenje.

Generacije poštovalaca pozorišta pamtiće ga kao nesumnjivog genija kako o njemu i govore poznavaoci kulture i pozorišne igre - zaključuju iz Ministarstva kulture i medija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. novembar 2023 01:52