Из представе ”Власт и њена опозиција” / ДАН
30/03/2022 u 15:25 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Власт и њена опозиција

Бјелопољско позориште је прексиноћ, поводом 27. марта, Светског дана позоришта, поклонило своме граду представу "Власт и њена опозиција" коју је по тексту Небојше Ромчевића режирао Зоран Ракочевић.

Директор Центра за културу Милко Ковачевић је упутио честитке позоришним радницима и најавио плодну позоришну годину када је у питању Бјелопољско позориште.Ове године планирано је да продуцирају пет или шест представа, уз увјерење да ће то почети са Фестивалом драмских аматера Црне Горе.

Најавио је представу "Ахмет и Пава" која ће, како је казао, бити финале једног доброг позоришног рада у Бијелом Пољу гдје је Бјелопољско позориште препознато, али и ван граница Црне Горе.

- Вјерујемо да ће култна представа "Ахмет и Пава" која се одавно планира бити на репертоару Бјелопољског позоришта у овој години, а све радимо да то тако и буде. Ради се о веома захтјевној представи која апсолутно захтијева професионалан ангажман глумаца и вјерујем да ћемо у коопродукцији са Центром за очување културе мањина (ЦЕКУМ) и још неким центрима за културу у Црној Гори који буду заинтересовани, извести ову представу до краја године - казао је Ковачевић.

Представу "Власт и њена опозиција" бјелопољска публика је поздравила са овацијама, а како је истакао глумац Предераг Пеђа Вукојевић ради се о представи која је побиједила на прошлогодишњем Фестивалу драмских аматера Црне Горе.

- Занимљива прича, жанровски је драма која има јако пуно елемената комедије, прича из овог времена о породици која се не сналази у пошастима овог времена. Укључују се у политику и живот им се мијења из коријена. Са овом представом смо представљали Црну Гору на два међународна фестивала и то у Требињу и Убу, а 16. Априла учествоваћемо на фестивалу "Гулини дани" који се одржава у Петровцу на Млави" најавио је Вукојевић.

У представи играју: Предраг Вукојевић, Слађана Мердовић/Дениза Халиловић, Лена Шебек, Јусуф Бајрамспахић/Петар Новаковић, Владо Томовић и Сања Ћировић.

М.Н.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:04