Ministar prosvjete Miomir Vojinović i Zoran Hamović - direktor IP Clio, počasni gost sajma  / -SRDJAN BOLJEVIC
12/05/2023 u 18:38 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vojinović: Knjiga najdraži i najljepši poklon

Ministar prosvjete u Vladi Crne Gore Miomir Vojinović posjetio je Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja, i kazao za "Dan" da je zadovoljan onim što je vidio da je ponuđeno na ovom 17. izdanju sajma.

Naročito ako se ima u vidu da su prethodne pandemijske godine usporavale ili čak i onemogućavale održavanje ovakvih manifestacija. Podsjeća i da je Ministarstvo prosvjete podržalo sajam.

- Ovo je društveno ogledalo Crne Gore. Prisustvo stranih izdavača, knjiga i udžbenika, pokazuje da je Crnoj Gori mjesto u savremenim evropskim društvima i moram da kažem da sam i dalje pristalica toga da je knjiga najdraži i najljepši poklon - kaže Vojinović.

On je dodao da će i naredne godine Ministarstvo prosvjete u okvirima zakonskih mogućnosti podržati održavanje ovakvih i sličnih manifestacija koje promovišu Crnu Goru.

image

Ministar prosvjete Miomir Vojinović i Zoran Hamović - direktor IP Clio, počasni gost sajma 

-SRDJAN BOLJEVIC

Kao ministar prosvjete Vojinović je zadovoljan programima koji su na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga posvećeni promociji naših obrazovnih programa, kao i pedagoškom produkcijom i literaturom koja je posvećena djeci, učenicima i studentima.

- Ove godine imamo štandove koji su direktno vezani za obrazovanje, a postoji i štand Ministarstva prosvjete koji se tiče digitalizacije. Naše obrazovanje se kreće u tom pravcu. Ove godine sajam je pokazao ono što uistinu treba Crnoj Gori. Zato pruža zadovoljstvo onim što nudi u okviru obrazovnog sistema, a ne samo po pitanju izdavačke produkcije i knjiga, kao ranijih godina - kaže Vojinović.

Ministar je ovom prilikom čestitao "Danu" što i ove godine na svom štandu ima bogatu ponudu naslova.

- Zadovoljstvo je obići i vidjeti ponudu štanda "Dana". Mnoge od tih knjiga već sam pročitao, a neke ću sigurno prvom prilikom pročitati. Nastavite s uspješnim radom kao i dosad - rekao je Vojinović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 06:24