Први број ”Осмијеха” из 1991. године / -ФОТО: Удружење црногорских писаца за дjецу и младе
24/09/2021 u 18:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Враћају „Осмијех”

Часопис “Осмијех“ је континуирано излазио од 1991. до 2004. године, и изашло је 95 броjева

Удружење црногорских писаца за дjецу и младе (УЦПДМ) краjем прошле године обновило jе рад. Удружење баштини традициjу дугу 28 година у његовању и промоциjи књижевности за дjецу и младе, окупљаjући наjзначаjниjа имена из ове области у Црноj Гори.
Удружење ради на обнављању чланства, издаваштва, фестивала. Планирају да поново покрену издавање часописа „Осмијех“, и да буде обjављиван четири пута годишње. Тим поводом УЦПДМ позива све заинтересоване ствараоце за дjецу и младе, као и дjецу ствараоце, да пошаљу своjе радове (текстове, цртеже, илустрациjе итд.) за нови броj часописа „Осмиjех“ на адресу: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Тема броjа коjи ће изаћи у децембру су новогодишњи и божићни празници. Могу се доставити наjвише три прилога, од коjих jедан мора бити тематски.
Позив jе отворен до 20. октобра 2021. године.

“Осмијех“ је континуирано излазио од 1991. до 2004. године, и изашло је 95 броjева. Сада, УЦПДМ је изабрало нови редакциjски тим часописа у саставу: Блага Журић, Светлана Калезић Радоњић, Велимир Ралевић, Деjан Ђоновић, Велисава Метђонаj, Илиjа Никчевић и Бранко Вуковић. За главног и одговорног уредника часописа „Осмијех“ изабран је мр Горан Радојичић.

– Циљ овог позива jесте да се створи што шири корпус текстова књижевника за дjецу и дjеце умjетника. Тако ћемо обезбиjедити квалитет часописа, с jедне, али и мотивисати и афирмисати стваралаштво за дjецу и дjечjе стваралаштво, с друге стране, што jе циљ и „Осмjеха“, али и УЦПДМ - каже Радоjичић.

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 13:04