K. Gačević, S. Vujović, A. Batilović i A. Medigović / -FOTO: ŽIVANA JANJUŠEVIĆ
22/01/2024 u 14:12 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vujović: Razmislimo u kakvom društvu živimo

Rad na predstavi bio je intenzivan i kreativan za što su, kaže, zaslužni glumci Jelena Simić, Anđelija Rondović, Đorđije Tatić i Lazar Đurđević. Svojim kreacijama, kaže Vujović, glumci su utisnuli snažan pečat i učinili njen tekst posebnim

Predstava "Mozgu, ćao" čiji tekst i režiju potpisuje Sandra Vujović premiјerno će biti izvedena u srijedu, 24. јanuara u 20 časova u velikoј sali KIC "Budo Tomović". Prva repriza biće održana narednog dana, 25. јanuara na istom mјestu, u isto vriјeme. Ciјena ulaznice јe sedam eura. Predstava јe produkciјa NVO "Bunt scena", a proјekat su podržali Ministarstvo kulture i mediјa i podgorički Sekretariјat za kulturu, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Kako je navela Vujović tekst predstave "Mozgu, ćao" napisan јe 2018. godine, a nažalost, dodaje ona, problemi i teme koje targetira ovaj njen tekst aktuelni su i danas. Tekst je napisala u momentu kada je shvatila da je veliki broj ljudi, njene generacije, iz njenog bližeg okruženja, odlučio da svoje karijere gradi i sreću potraži pod nekim drugim nebom.

– To nas sve zajedno tjera da stavimo prst na čelo i da razmislimo u kakvom društvu živimo i što mi zajedno i pojedinačno možemo da uradimo da to stanje promijenimo - kaže Vujović.

image

K. Gačević, S. Vujović, A. Batilović i A. Medigović

-FOTO: ŽIVANA JANJUŠEVIĆ

Ovo je bio i način, dodaje, da se "obračuna" s temom - realnošću da obrazovani i mladi ljudi, radno sposobni, napuštaju Crnu Goru, u momentu kada mogu najviše doprinijeti društvu i državi. To zabrinjava, a moramo se pitati kako će naše društvo izgledati u skorijoj budućnosti.

– Mi živimo posljedice, a ja sam u tekstu krenula nekoliko koraka unazad, tražeći uzroke stanja. U predstavi ćemo vidjeti nekoliko uzroka, koje smo i obradili, a koji su nama bili interesnatni i koji odgovaraju statistici zbog koje mladi ljudi napuštaju zemlju - rekla je Vujović.

Raznovrsnost teatarske ponude u Podgorici

Ispred KIC "Budo Tomović" obratila se direktorica Aida Batilović, ističući zadovoljstvo što mogu podržati nezavisnu pozorišnu scenu, čiji projekti se uvijek susreću s različitim problemima.

Sekretarka za kulturu Glavnog grada Ana Medigović podsjetila je da je ovo drugi projekat "BUNT scene" koji je podržan na Konkursu za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture. Podržali su ga jer Podgorici donosi raznovrsnost teatarske ponude, drugačije sadržaje publici, a što je najvažnije, na ovaj način podržavaju rad domaćih stvaralaca. Nada se da će predstava imati dug život i da će dobro komunicirati s publikom. Medigović je najavila i da će početkom februara raspisati novi Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture.

Rad na predstavi bio je intenzivan i kreativan za što su, kaže, zaslužni glumci Jelena Simić, Anđelija Rondović, Đorđije Tatić i Lazar Đurđević. Svojim kreacijama, kaže Vujović, glumci su utisnuli snažan pečat i učinili njen tekst posebnim.

Kompozitor muzike јe Veselin Vesko Lazović, autorka songova Sandra Vujović, koјa јe uradila i kostim i scenografiјu. Producentski tim čine Dubravka Matičić i Kristina Gačević, koja je vodila pres, a grafički dizajn i video art uradila јe Danica Janković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 07:25