/ - MINISTARSTVO KULTURE
05/06/2023 u 15:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za Trinaestojulsku nagradu 16 kandidata

Žiri može dodijeliti do tri godišnje nagrade. U jednoj oblasti može se dodijeliti samo jedna godišnja Trinaestojulska nagrada

Žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade, na sjednici koja je održana danas, sačinio je listu od 16 kandidata koji sa formalno pravnog aspekta ispunjavaju uslove za dodjelu tog priznanja za ovu godinu, saopšteno je iz Ministarstva kulture i medija.

- Žiri je utvrdio da su potrebne uslove zadovoljili Aleksandar Damjanović, diplomirani ekonomista, Aleksandar Bečanović, pjesnik, prozni pisac, scenarista i filmski kritičar, dr Bojan Baća, Budimir Raičković, diplomirani ekonomista, Centar za kulturu Kolašin, Dejan Božović, profesor muzike, kompozitor, aranžer i muzički producent, Mirsad Koljenović, likovni umjetnik, dr Marijana Terić, Naod Zorić, akademski slikar, Pero Nikčević, slikar, Predrag Uljarević, diplomirani pravnik, Roman Simović, violinist, Radovan Vujadinović, književnik, dr Srđa Martinović, prof. dr Tatjana BurzanovićZdravko Đuranović, muzički umjetnik, navodi se u saopštenju.

Shodno članu 17 Zakona o državnim nagradama „Godišnja Trinaestojulska nagrada dodjeljuje se građaninu ili državljaninu Crne Gore, grupi lica ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore, za rezultate od izuzetnog značaja za Crnu Goru, ostvarene u godini koja prethodi dodjeli nagrade, u oblastima kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, sporta, prirodnih i društvenih nauka, privrede, ekologije, odnosno za djela ili ostvarenja u svim oblastima rada i stvaralaštva koja doprinose razvoju i afirmaciji Crne Gore”.

Žiri može dodijeliti do tri godišnje nagrade.

U jednoj oblasti može se dodijeliti samo jedna godišnja Trinaestojulska nagrada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 06:58