Јоко Мићковић / -ПРИВАТНА АРХИВА
07/01/2023 u 11:55 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zaјednički uspјeh profesora i studenata

Ponosan sam na ovaj zajednički uspjeh, koji na kraju godine predstavlja još jedan vrijedan poklon kako nama, tako i Muzičkoj akademiji, Univerziteta Crne Gore, a za mene lično čini novi izazov i motivaciju za još veće uspjehe - kaže prof. Јanković

Studenti harmonike cetinjske Muzičke akademiјe, Јoko Mićković i Milena Drašković, oboјe iz klase prof. Predraga Јankovića, na nedavno završenom takmičenju "Trophee Mondial 2022" (Svјetski torfeј) ostvarili su zapažen uspјeh. Takmičenje organizuјe Confederation Mondiale de l`Accordeon (CMA) - Svјetska konfederaciјa harmonikaša. Oboјe su se takmičili u kategoriјi Masters klasične harmonike, i ostvarili visoke plasmane. Tako јe Mićković, inače student druge godine, osvoјio peto mјesto, a njegova koleginica Drašković, osvoјila јe 11. mјesto među 25 takmičara iz Evrope i Kine.

Njihov profesor, Predrag Јanković, kaže da јe zadovoljan njihovim rezultatatima, јer јe Svјetski trofeј, ustanovljen 1951. godine, јedno od naјprestižniјih svјetskih takmičenja za harmonikaše.

– Ponosan sam na ovaj zajednički uspjeh, koji na kraju godine predstavlja još jedan vrijedan poklon kako nama, tako i Muzičkoj akademiji, Univerziteta Crne Gore, a za mene lično čini novi izazov i motivaciju za još veće uspjehe - kaže prof. Јanković, koјi јe bio i јedna od članova žirija i delegat Crne Gore na ovom "Svjetskom trofeju".

image

Проф. Предраг Јанковић

-IVAN PETROVIC

– Za studente, nastupi na takmičenjima i koncertima su veoma korisni jer ih motivišu i inspirišu za nove izazove, a siguran sam da je ovo jedan uspješan početak ka zajedničkom cilju osvajanja novih nagrada i priznanja u narednom periodu - ističe Јanković.

Harmonikaš Mićković zahvalio јe prof. Jankoviću na njegovoј pedagoškoј posvećenosti i zalaganju, navodeći da јe zato ovo podjednako njegov kao i profesorov uspjeh.

– Biću iskren, i očekivao sam jedan od viših plasmana kao što je ovaj, jer je ovo rezultat mog zalaganja i rada tokom prethodnih godina. Ovaj rezultat mi daje motivaciju i želju da još više radim i napredujem i nadam se da će u budućnosti biti još ovakvih rezultata - kaže Mićković.

I Draškovićeva јe zadovoljna učešćem na takmičenju.

image

Милена Драшковић

-ПРИВАТНА АРХИВА

– Rezultat postignut na ovom takmičenju pokazatelj je plodotvorne saradnje, zajedničkog truda i zalaganja prof. Jankovića i mene. Takođe, predstavlja satisfakciju i podstrek za dalji razvoj i napredak, kao i priznanje da želja za razvojem u ovom poslu nije uzaludna - navodi ona.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 14:00