Детаљ са церемоније у сарајевској Вијећници / -ФоТО: ЈАСМИН АГОВИЋ
17/05/2022 u 11:45 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Запажено учешће црногорских фотографа

Млада фотографкиња из Црне Горе, Ана Митровић, добитница је специјалне награде у категорији "Портрет"

Присуство црногорских фотографа на Сарајевском фестивалу фотографије (Sarajevo Phоtography Festival) било је изузетно добро прихваћено и примијећено. Томе у прилог говори чињеница да је познати и награђивани црногорски фотограф Душко Миљанић био члан међународног жирија у категорији "Портрет". Такође, млада фотографкиња из Црне Горе, Ана Митровић, добитница је специјалне награде у категорији "Портрет". На фестивалу је додијељено само пет специјалних награда. А, било је примијећено и учешће њеног колеге Роберта Ивезића који се такмичио у категорији "Пејзаж".

Како нам је рекла Аида Реџепагић, директорка фестивала, били су изузезтно и задовољни и почаствовани "чињеницом да је један такав стручњак као што је Миљанић био члан жирија, управо за портрет". Реџепагић је истакла и да су као организатори задовољни како је фестивал протекао.

– Такмичило се више од 300 фотографа из 30 земаља, у осам категориjа - додала је Реџепагић. Радови су на фестивал доспјели конкурсно, под шифрама, појашњава она.

Церемонија додјеле награда најбољима одржана је у сарајевској Вијећници. Гран при фестивала отишао је у руке фотографа Оскара Алварада, који је освојио и прву награду у категорији "Документарна фотографија". Фотографи су се поред ових такмичили и у категоријама "Креативна", "Вединг", "Лајф", "Фешн" и "Мобилна" фотографија.

Сарајевски фестивал фотографије трајао је од 13. до 15. маја. Поред такмичарског и изложбеног, фестивал је имао и едукативни програм у оквиру којег је одржано више стручних предавања реномираних фотографа.

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:02