Детаљ са церемоније у сарајевској Вијећници / -ФоТО: ЈАСМИН АГОВИЋ
17/05/2022 u 11:45 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Запажено учешће црногорских фотографа

Млада фотографкиња из Црне Горе, Ана Митровић, добитница је специјалне награде у категорији "Портрет"

Присуство црногорских фотографа на Сарајевском фестивалу фотографије (Sarajevo Phоtography Festival) било је изузетно добро прихваћено и примијећено. Томе у прилог говори чињеница да је познати и награђивани црногорски фотограф Душко Миљанић био члан међународног жирија у категорији "Портрет". Такође, млада фотографкиња из Црне Горе, Ана Митровић, добитница је специјалне награде у категорији "Портрет". На фестивалу је додијељено само пет специјалних награда. А, било је примијећено и учешће њеног колеге Роберта Ивезића који се такмичио у категорији "Пејзаж".

Како нам је рекла Аида Реџепагић, директорка фестивала, били су изузезтно и задовољни и почаствовани "чињеницом да је један такав стручњак као што је Миљанић био члан жирија, управо за портрет". Реџепагић је истакла и да су као организатори задовољни како је фестивал протекао.

– Такмичило се више од 300 фотографа из 30 земаља, у осам категориjа - додала је Реџепагић. Радови су на фестивал доспјели конкурсно, под шифрама, појашњава она.

Церемонија додјеле награда најбољима одржана је у сарајевској Вијећници. Гран при фестивала отишао је у руке фотографа Оскара Алварада, који је освојио и прву награду у категорији "Документарна фотографија". Фотографи су се поред ових такмичили и у категоријама "Креативна", "Вединг", "Лајф", "Фешн" и "Мобилна" фотографија.

Сарајевски фестивал фотографије трајао је од 13. до 15. маја. Поред такмичарског и изложбеног, фестивал је имао и едукативни програм у оквиру којег је одржано више стручних предавања реномираних фотографа.

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

24. jun 2022 09:41