Жири саопштио најбоље филмове 13. издања фестивала / -FOTO: SVETLANA ćETKOVIć
15/06/2022 u 22:20 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Завршен 13. UnderhillFest: "Маслачак" за филмове "Како спасити мртвог приjатеља" и "Творница радницима"

Специjално признање жириjа у категориjи кратки документарни филм добило jе остварење "Расељени" Самира Караходе, одлучио је студентски жири

Остварење "Како спасити мртвог приjатеља" Марусје Сyрошковскаје побједник је међународне селекције 13. фестивала дугометражног документарног филма - UnderhillFest-а, саопштено је вечерас на терену КК Будућност у Подгорици након седам фестивалских дана.

"Маслачак" за најбољи филм у регионалној селекцији је документарац "Творница радницима" у режиjи Срђана Ковачевића из Хрватске.

Специјално признање у регионалном програму добио је филм "Без" Луке Папића из Србије. Специjално признање у међународноj категориjи добио је филм "Остров – изгубљено острво" у режиjи Светлане Родине и Лорена Стоопа.

Одлуку о награђенима донио је жири у саставу: Огњен Главонић – редитељ и сценариста из Србиjе, Дина Покраjац – филмска критичарка, уредница и директорица Subversive Филм Фестивала из Хрватске и Иван Чоjбашић – редитељ, продуцент и директор фотографиjе из Црне Горе.

Жири за новоустановљену селекциjу - "7 кратких"- кратких документарних филмова, којег су чинили студенткиња Архитектонског факултета Сара Томић, студент Факултета драмских умjетности Давид Тодоровић и студенткиња Факултета визуелних умjетности Сара Лакићевић, одлучили су да награду "Маслачак" за кратки документарни филм добиjе остварење "Прилагођени" у режиjи Деjана Петровића.

Специjално признање жириjа у категориjи кратки документарни филм добило jе остварење "Расељени" Самира Караходе, одлучио је студентски жири.

image

Учесницима радионице Teen dox уручени сертификати

-FOTO: SVETLANA ćETKOVIć

У току седам фестивалских дана подгоричка публика имала је прилику да види осам филмова у међународном програму, седам у регионалном и исто толико у категорији кратког метра. У вантакмичарском програму приказано је три филма. Дио 13. издања UnderhilFest-а био је програм "У фокусу", као и након двије године паузе, едукативни програм Teen dox, у којем су учествовали подгорички и даниловградски гимназијалци. Учесницима радионице умјетнички директор фестивала и селектор Вук Перовић уручио је сертификате.

С.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 16:09