Sa završne veleri ”Festivala vjetra” / -FOTO: FESTIVAL VJETRA/ CGNEWSME
29/05/2023 u 10:37 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Završen drugi Festival vjetra u Tivtu

Drugo izdanje multimedijalne-sportske manifestacije "Festival vjetra" završeno je sinoć na Ponti Seljanovo koncertima nikšićkog benda "Autogeni trening" i beogradskog pjesnika i muzičkog producenta Nikole Vranjkovića.

Organizator festivala koji je trajao mjesec dana, JK Delfin, je sa Centrom za kulturu Tivat, JU Muzej i galerije Tivat, Muzičkim školama Tivat i Kotor, Fakultetom za pomorstvo i tivatskom Bibliotekom priredio 34 programa na 10 lokacija sa preko 200 učesnika. Zajednička tema svih programa je promocija Tivta i njegove sportske, muzičke i kulturne tradicije.

Antonela Stjepčević urednica programa Festivala vjetra ističe da je festival realizovao mali tim od svega pet ljudi te da je festival napredovao u odnosu na prošlogodišnji kako u segmentu programa tako i u segmentu produkcije.

– Više smo nego zadovoljni kako je proteklo ovogodišnje izdanje Festivala vjetra. Od 35 planiranih programa za mjesec dana, samo jedan nije realizovan a riječ je o promociji knjige Svetioničarski libar mali. Uspjeli smo dokazati da je Tivat grad dobrih vjetrova u kojem postoji sinergija lokalne zajednice. Moram istaći veliku podršku Opštine Tivat i javnih ustanova kulture nevladinih organizacija, privrednih subjekata – kazala je Stjepčević.

Ona je ponovila da je cilj festivala da promoviše prirodu i kulturu prostora Tivta i Boke dodajući da Tivat ima što da ponudi i van tri ljetnja mjeseca.

– Festival vjetra se ne dešava slučajno u maju. Od kraja aprila do kraja maja i narednih godina pokušaćemo da promovišemo Tivat i Boku kao poželjnu destinaciju i kada je u pitanju sport i kultura ali i edukacija i zabava. Da bi priča bila održiva u onome što produciramo, moramo sami uživati. Mi festival vjetra pravimo prvenstveno za Tivat i tivćane i kada smo iskreni i uživamo u onome što imamo bićemo atraktivni i gostima. Nadamo se da ćemo u maju biti podrazumijevajuća destinacija izmeđuostalog i zbog Festivala vjetra – poručila je Stjepčević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:05