Жељко Цаја Радуновић, овогодишњи добитник награде ”Василије И. Шћућкин”, на почетку програма / -LAZAR RUZIC
27/12/2021 u 23:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Жељко Радуновић добитник Награде "Василије Иванович Шћућкин"

"Редитељи за Радуновића кажу да је брзомислећи и темељан истовремено, и да прави ликове који постају праве позоришне етиде", стоји у образложењу за додјелу Награде "Василије Иванович Шћућкин"

Подгоричко Градско позориште, некадашње титоградско Пионирско, па Дјечје, прославило је синоћ, 27. децембра, свој 70. рођендан. И ове године, то су учили као "подстанари" у великој сали, тачније на сцени КИЦ "Будо Томовић". Јубилеј, Дан Градског и крај године, била је прилика да се сумирају резултати, искажу наде, и додијеле награде најуспјешнијима.

Награда "Василије Иванович Шћућкин", која носи име по оснивачу театра, ове године припала је глумцу Жељку Радуновићу Цаји, за његово глумачко умијеће и велики рад који исказује радећи на свакој улози. "Редитељи за њега кажу да је брзомислећи и темељан истовремено, и да прави ликове који постају праве позоришне етиде", стоји у образложењу за додјелу ове награде.

– Наше се позориште воли и наше позориште воли, и због тога смо велики. И то велико срце и храброст, знамо, не долази из зидова, из ових рефлектора, миксета, микрофона... То велико срце и храброст налази се у свим људима који раде у Градском позоришту - рекао је Радуновић, између осталог, захваљујући на награди.

Награду му је уручила Нина Реџепагић, предсједница Управног одбора Градског позоришта.

Годишње награде за истакнуте резултате у раду и посебна умјетничка достигнућа у 2021. години припале су Кристини Ђуричковић, координаторки продукције, Марку Лопичићу, сценском декоратеру, као и глумцима Марији Ђурић и Божидару Зуберу. Награде су им уручили директор и умјетнички директор, Стеван Копривица и Душан Ковачевић, који су се претходно пригодним ријечима обратили присутнима.

Поводом јубилеја за званице и чланове ансамбла одржан је и пригодан програм насловљен "Позоришту са љубављу" коjи jе по тексту Драгане Трипковић режирао Деjан Проjковски. Додијељене су и захвалнице компанијама и појединицима који су у 2021. године помогли рад подгоричког Градског.

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:28