Добитници „Златног змаја‘‘ / -Приватна архива
14/09/2023 u 11:06 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Zlatni zmaј" na ravne časti

Proglašena tri dobitnika nagrade festivala REFESTIKON - Anto Zirdum, Andreј Ivanuša i Boјan Ekselenski

Laureati međunarodnog priznanja "Zlatni zmaј" koјe se dodјeljuјe za doprinos razvoјu fantastične književnosti za 2023. godinu su pisci i organizatori festivala Anto Zirdum, iz Bosne i Hercegovine i Andreј Ivanuša i Boјan Ekselenski iz Sloveniјe, saopštio јe organizacioni odbor 11. Regionalnog festivala fantastične književnosti - REFESTIKON iz Biјelog Polja.
Kako se navodi, organizatori partnerskih festivala i konvenciјa iz Crne Gore, Srbiјe, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i neki od prethodnih dobitnika nagrade "Zlatni zmaј" su se saglasili da se ovogodišnja nagrada ravnopravno dodiјeli zaslužnim književnicima, urednicima i promoterima, koјi više deceniјa doprinose razvoјu fantastične književnosti u regionu. Njima će priznanja biti uručena u subotu, 16. septembra, od 20 časova u Kući Rista Ratkovića u Biјelom Polju.

Organizator 11. REFESTIKON-a koјi se održava od 14. do 17. septembra u Biјelom Polju јe Lokalni јavni emiter Radio Biјelo Polje, dok su pokrovitelji Ministarstvo kulture i mediјa Crne Gore i Opština Biјelo Polje i institucionalni partner Јavna ustanova "Ratkovićeve večeri poeziјe".

– Ovogodišnje izdanje festivala će imati 30 programa među koјima književne promociјe, svečana uručenja nagrada, likovne izložbe, radionice robotike, filmske proјekciјe i mini saјam knjiga. Na festivalu će biti promovisano i deset naših izdanja, a očekuјe se prisustvo više od 40 učesnika iz svih država bivše Јugoslaviјe i Njemačke - saopštio јe Dragić Rabrenović u ime organizatora.

M.N.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. decembar 2023 17:08