Зоја Ђуровић / Зоја Ђуровић - КИЦ
15/09/2021 u 14:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зоја Ђуровић нова диригентица КИЦ поп хора

Вечерас и сјутра од 19 сати водиће аудицију за пријем нових чланова и чланица првог црногорског поп хора, у сали Културно – информативног центра ‘’Будо Томовић’’

Магистра дириговања Зоја Ђуровић, професорица солфеђа и хора у Умјетничкој школи за музику и балет ‘’Васа Павић’’, нова је диригентица подгоричког КИЦ поп хора.

Са женским хором Средње музичке школе освајала је бројне награде, а дуги низ година била је један од диригената хора КУД-а “Станко Драгојевић”. Дугогодишња је чланица женског вокалног квартета „Веселице“, а скоро деценију води и чланица је женске клапе „Алата“.

Вечерас и сјутра од 19 сати водиће аудицију за пријем нових чланова и чланица првог црногорског поп хора, у сали Културно – информативног центра ‘’Будо Томовић’’.

Према очекивањима оснивача хора и његове менаџерке и чланице Снежане Бурзан Вуксановић, након успјешне сарадње са доскорашњом диригентицом Петром Ивановић, која има нови професионални ангажман на Музичкој академији у Сарајеву, долазак мр Зоје Ђуровић у КИЦ поп хор донијеће другачију, нову енергију и емоцију хору.

Бурзан је сигурна да ће хор, који с нестрпљењем чека јесење пробе, позитивно реаговати на долазак нове диригентице и дати јој подршку, у складу са мотом хора “Пјевајмо и волимо се”.

 - Још једном позивамо све заинтересоване старије од 18 година који воле и знају да пјевају и желе да се уче и наступају, да дођу на аудицију и добију прилику да постану дио популарног хора. Пробе ће се одржавати два пута седмично, понедјељком и четвртком од 19х у хорској сали КИЦ-а - поручују из ове културне установе.

Подсјетимо да овај хор већ четири и по године дјелује под окриљем НВУ Кутак, да је до сада одржао близу 60 концерата, а да његов поп – рок и антифашистички репертоар привлачи велику пажњу и одушевљава подгоричку, црногорску, али и регионалну публику.

Напомињу да у КИЦ-у важе препоруке и мјере ИЈЗЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:48