Hor „Zvjezdice” na jednom od festivala „Naša radost” / NASA RADOST,DJECIJI FESTIVAL PJE-LAZAR RUZIC
22/11/2022 u 21:15 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Zvjezdice” reagovale na odluku RTCG da se ne snima „Naša radost”

Danas kada djeci ima da se ponudi jako malo kvalitetnog sadržaja, vrijednost festivala „Naša radost” i svega što radimo ima još veću težinu, koju bi vi kao nacionalni servis morali da prepoznate i promovišete - stoji u pismu „Zvjezdica” upućenog Borisu Raoniću, generalnom direktoru RTCG

Na zidu zvanične fejsbuk stranice podgoričkog dječjeg hora "Zvjezdice" danas je objavljeno pismo koje su uputili Borisu Raoniću, generalnom direktoru javnog servisa RTCG. Kako stoji, razlog za ovo obraćanje, koje je na ovoj društvenoj mreži izazvalo niz reagovanja, jeste činjenica da su, kako navode, "prošle sedmice saznali da se tradicionalni festival dječje muzike "Naša radost", po kome je naš grad (Podgorica) prepoznatljiv i van granica Crne Gore, kad je dječja kulturna scena u pitanju, ove godine neće emitovati na RTCG. Po prvi put za više od 30 godina".

Pripremajući se za snimanje festivala "Naša radost" dobili smo informaciju da RTCG ove godine neće snimati ovaj reprezentativni festival, jer je integralno emitovanje festivala ocijenjeno kao isuviše tradicionalno, nezanimljivo i prevaziđeno! Šokantno je zvučala vijest da je neko sebi dao za pravo da prekine tradiciju dugu 36 godina, navodi se u pismu Raoniću

Objašnjenje za takvu odluku potražili su od Raonića, ali nijesu dobili odgovor, navodi se dalje u objavi. Na stranici su integralno objavili i pismo, a kao potpisnici se navode djeca Podgorice, aktivni članovi hora, njihovi roditelji i publika.

– Pripremajući se za snimanje festivala "Naša radost" dobili smo informaciju da RTCG ove godine neće snimati ovaj reprezentativni festival, jer je integralno emitovanje festivala ocijenjeno kao isuviše tradicionalno, nezanimljivo i prevaziđeno! Šokantno je zvučala vijest da je neko sebi dao za pravo da prekine tradiciju dugu 36 godina, posebno imajući u vidu da su i istaknuti stvaraoci, koji su bili pripadnici vaše kuće, RTCG-a, bili među utemeljivačima ovog festivala - navodi se u pismu Raoniću, između ostalog.

Dodaju da festival ima značaju ulogu u popularizaciji dječije pjesme, a čemu su doprinijele i "Zvjezdice".

– Želimo da naglasimo i da su snimci sa festivala decenijama unazad jako obogaćivali ukupan program RTCG, kao i da smo kao hor uvijek izlazili u susret idejama vaših urednika. Danas kada djeci ima da se ponudi jako malo kvalitetnog sadržaja, vrijednost festivala i svega što radimo ima još veću težinu, koju bi vi kao nacionalni servis morali da prepoznate i promovišete - stoji u pismu, između ostalog.

"Naša radost" trebalo bi uskoro da se održi, a članovi "Zvjezdice" tradicionalno su vokalna, horska pratnja solistima koji se takmiče na ovom festivalu dječje pjesme.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:53