Ilustracija / - EPA
19/02/2023 u 04:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Amazon od radnika traži da budu u kancelariji najmanje tri dana sedmično

To označava pomak u odnosu na prethodnu praksu Amazona, koja je prepustila menadžerima odjeljenja pojedinačno da odluče koliko će često njihovi zaposleni morati da rade iz kancelarija

Amazon je poručio korporativnom osoblju da provedu najmanje tri dana sedmično u kancelarijama, napisao je izvršni direktor Endi Džeri u dopisu u petak.

To označava pomak u odnosu na prethodnu praksu Amazona, koja je prepustila menadžerima odjeljenja pojedinačno da odluče koliko će često njihovi zaposleni morati da rade iz kancelarija.

Džesi je rekao da su on i S-tim, usko povezana grupa viših rukovodilaca iz gotovo svih područja Amazonovog poslovanja, odlučili na sastanku ranije ove sedmice da zaposleni budu u kancelariji „većinu vremena (najmanje tri dana u sedmici).” Odluku su donijeli nakon što su utvrdili da će to biti od koristi kulturi kompanije i sposobnosti radnika da uče i sarađuju jedni s drugima.

Amazon planira da primijeni ovu politiku 1. maja. Biće nekih izuzetaka od pravila, rekao je Džesi, ​​kao što su poslovi korisničke podrške, koje imaju mogućnost rada na daljinu.

- Nije jednostavno vratiti hiljade zaposlenih u kancelarije širom sveta, tako da ćemo timovima koji treba da obave taj posao dati malo vremena da razviju plan. Znamo da u početku neće biti savršeno, ali kancelarijsko iskustvo će se stalno poboljšavati u narednim mjesecima (i godinama) kako naši timovi za nekretnine i objekte budu radili i na kraju nastavljaju da se razvijaju onako kako želimo, poručio je prvi operativac Amazona.

Druge kompanije su nedavno pozvale svoje zaposlene nazad u kancelariju ili na puno radno vrijeme ili nekoliko dana u nedjelji kako je pandemija Covid-19 popustila, podsjeća CNBC. Google i Apple su od prošle godine zahtijevali od nekih svojih zaposlenih da se vrate u kancelarije, dok je Disney u januaru je počeo da zahtijeva da hibridni zaposleni budu u kancelariji četiri dana u radnoj sedmici.

Amazon se zalaže za to da njegovi zaposleni češće budu u kancelariji jer prolazi kroz period “stezanja kaiša” zbog usporavanja prodaje i pogoršanja ekonomskih izgleda. Amazon je pokrenuo najveća otpuštanja u svojoj istoriji, koja su pogodila oko 18.000 ljudi, zajedno sa zamrzavanjem zapošljavanja. Kompanija je takođe otkazala i neke ranije planirane eksperimentalne projekte.

Džesi je rekao da je jedna od prednosti povratka u kancelariju to što će zaposleni imati više mogućnosti za radionice ideja i inovacije.

- Manje poznata činjenica je da su neki od najboljih izuma imali svoje probojne trenutke od ljudi koji su ostali na sastancima s kolegama i razrađivali ideje na bijeloj tabli, ili su se zajedno vraćali u kancelariju na povratku sa sastanka, ili su ideje jednostavno nastajale nakon razgovora s kolegama koji drugačije misle, dodao je on, prenosi Investitor.me.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 15:20