Ilustracija / PANINI SCREEENSHOT
09/10/2022 u 03:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Argentinci nezadovoljni nedostatkom sličica fudbalera: Sličica Mesija se prodaje za 300 eura

Prodaja albuma je 42 odsto veća u odnosu na prethodno Svjetsko prvenstvo godine 2018. godine. Argentinci znaju da je ovo posljednje Svjetsko prvenstvo na kojem će igrati 35-godišnji Mesi

Argentinska vlada morala je da posreduje između tamošnjih kioska i kompanije za proizvodnju sličica Panini jer je među stanovnicima te zemlje izbilo nezadovoljstvo zbog malog broja primjeraka. Posebno nezadovoljstvo je jer “nema” najveće zvijezde Lionela Mesija.

Italijanska kompanija Panini izbacila je na tržište album i sličice fudbalera uoči Svjetskog prvenstva u Kataru. Sličica na kojoj je kapiten Argentine Mesi izuzetno je rijetka pa ju je neko ponudio na internetu po cijeni od oko 300 eura, javile su novine El Pais, prenosi Hina. Za taj iznos je moguće kupiti 300 paketića na kioscima u Argentini. U autobusima neki prodaju lažne sličice Mesija.

- Nikada nisam vidio nešto ovakvo, rekao je vlasnik jednog kioska u Buenos Ajresu.

Otkako su 24. avgusta stigle sličice na njegov kiosk suočava se sa neočekivanom potražnjom. Tvrdi da su ogorčeni kupci htjeli da razbiju kiosk kada im je rekao da mu je ponestalo paketića.

- Počeo sam sa 2.000 paketića i sve sam ih prodao u jednom danu. Ljudi su zatim postali nasilni, rekao je on.

Hulian Ramires, 22-godišnji student medicine, u srijedu je od šest sati ujutro čekao u redu pred kioskom.

- Na tom kiosku su nam davali papirić s rednim brojem, rekao je on.

Prodaja albuma je 42 odsto veća u odnosu na prethodno Svjetsko prvenstvo godine 2018. godine. Argentinci znaju da je ovo posljednje Svjetsko prvenstvo na kojem će igrati 35-godišnji Mesi, koji je više puta proglašavan za najboljeg igrača svijeta.

Mnogi vjeruju da bi Argentina konačno mogla da postane svjetski prvak nakon što je prošle godine osvojila Kup Amerike pobijedivši Brazil u finalu. U posljednje tri prijateljske utakmice, Argentina je pobijedila Estoniju, Honduras i Jamajku, a Mesi je postigao devet golova.

Neočekivano velika potražnja je jedno od objašnjenja nedostatka sličica na kioscima, ali Argentinci vjeruju u razne teorije zavjere.

Neki tvrde da je Panini u opticaj pustio manje sličica jer mu nedostaje papira nakon zatvaranja proizvodnih pogona, drugi smatraju da je većinu prodaje usmjerio u susjedni Brazil, a treći kažu da je to dio strategije kompanije da podstakne “pomahnitalu” kupovinu neposredno pred početak prvenstva.

- Ne sviđaju nam se takve priče. Želimo da isporučimo što je moguće više paketića, rekao je Nisilas Salustro, zvaničnik Paninija zadužen za Argentinu.

Zamolio je za strpljenje i poručio da “niko neće ostati sa nepopunjenim albumom”. Za popunjavanje albuma potrebno je više od 600 sličica.

Kompanija sa sjedištem u italijanskom gradu Modeni najavila je nove pošiljke paketića, ali su Argentinci nestrpljivi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 01:36