/ - DAN
19/06/2024 u 18:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Počinje sezona Raka: Provedite vrijeme sa porodicom, učinite nešto za druge

Sezona Raka 2024. počinje 20. juna na solisticijum- ovo je vrijeme kada možemo s većom lakoćom iskoristiti iscjeliteljske moći majke prirode.

Solisticijum je naš podsjetnik da smo na polovini kalendarske godine i prekretnici u kojoj možemo krenuti novim smjerom ako tako odlučimo, a upravo je pod solisticijumom važno postaviti namjere o tome kako bismo željeli da protekne ostatak 2024. godine. Bitno je postavljanje namjera za više mira, ljubavi, zahvalnosti i svega što tražimo u svom životu, piše Forever Conscious.

Nikada nije kasno za kretanje u željenom smjeru, kao što nikada nije kasno podijeliti sa svemirom ono što nam treba ili bismo željeli. Dok je solisticijum snažno vrijeme za postavljanje namjera, takođe je odličan trenutak za sjedenje u prirodi i upijanje iscjeljujućih vibracija energetske mreže. Dopustimo sebi osjećati se povezanije i usklađenije s prekrasnim svijetom oko nas.

Sezona Raka 2024. godine i energija punog Mjeseca

Uz energiju solisticijuma, susrećemo se s prvim od dva puna Mjeseca u Jarcu, jednim 21. juna, ubrzo nakon vrhunca solisticijuma, a drugim 21. jula. I junski i julski pun Mjesec u Jarcu radiće u tandemu, otkrivajući više detalja kako mjesec bude odmicao. To znači da će događaji pod junskim punim Mjesecom biti samo dio priče, a moraćemo čekati kraj juča kako bismo dobili potpunu sliku. Dok ovi puni Mjeseci nose snažnu energiju i potiču nas da pređemo na novi nivo odgovornosti, oni takođe donose i pravedne nagrade.

Mladi Mjesec koji se događa u ovo vrijeme snažan je predznak za nove početke i novi talas mogućnosti koji će zavladati. Ovo će biti vrijeme moći da se podignemo, zakoračimo u novu slobodu i pristupimo novim dijelovima naše svijesti.

Mjesečni horskop za jun: Raku ljubav na "čekanju", Lavu stomačne tegobe, Devicama poslovni uspjeh

Rad s energijom sezone Raka

Kako bi najbolje funkcionisali s energijom sezone Raka, pomaže razumjeti poruke koje nam ovaj znak donosi. Većina ljudi misli kako je Rak osjetljiv, neraspoložen i želi samo biti u svom oklopu, ali zapravo postoji mnogo više od toga.

Rak je zapravo zaštitnik i ima brižnu prirodu zbog koje pazi na one oko sebe. Osim toga, poznata je njegova snaga i hrabrost koju se ne boji pokazati kada je u pitanju zaštita nemoćnih i slabih. Ako se osjećate malim, nedostojnim ili nesposobnim nositi s nečim što se odvija u vašem životu, sezona Raka je vaše vrijeme za odmicanje strahova i povezivanje sa snagom svog srca.

Misli na koje se moramo fokusirati

Kako se naše srce širi, dok se povezujemo s ljubavlju koja jesmo i ljubavlju koja nas okružuje, i mi smo u mogućnosti pronaći svoju hrabrost, suosjećanje i snagu. Moramo se zauzeti za sebe, svoje voljene i život kakav želimo, prenosi Sensa.

Stvari koje treba raditi tokom sezone Raka:

    Priznajte i izrazite zahvalnost za sve što volite i što vam je važno

    Zaštitite sve do kojih vam je stalo (uključujući sebe)

    Volite sve djelove sebe

    Povežite se sa saosjećanjem

    Učinite nešto za druge

    Provedite vrijeme sa svojom porodicom

    Stvorite udobnost u svom životnom prostoru

    Njegujte osjećaj sigurnosti

    Poštujte svoje emocije

    Radite s energijom svog srca

    Usporite i krenite s namjerom

*Horoskopske preporuke ne treba shvatati previše ozbiljno.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jul 2024 20:35