Помрачење Сунца / - Принтскрин
24/09/2023 u 18:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Astrolozi otkrivaju šta donose pomračenja Mjeseca i Sunca u oktobru

Pomračenja se dešavaju kada Mjesec prođe između Zemlje i Sunca, bacajući sjenku na Zemlju

Pomračenje Sunca 2023. poznato kao Vatreni prsten, predstavljaće sunce koje liči na prsten, jer će oko 91 odsto njega biti zaklonjeno Mjesecom.

Pomračenja se dešavaju kada Mjesec prođe između Zemlje i Sunca, bacajući sjenku na Zemlju. U indijskoj astrologiji, pomračenje Sunca se smatra moćnim vremenom za duhovno razmišljanje i čišćenje.

Vjeruje se da se tokom pomračenja Sunca, negativne energije privremeno raspršuju, što ga čini povoljnim periodom za meditaciju. U ličnim horoskopima, pomračenje Sunca može značiti transformativne životne događaje ili početak novih poglavlja.

Pomračenja Mjeseca nastaju kada Zemlja prođe između Sunca i Mjeseca, uzrokujući da Zemljina sjenka pada na površinu Mjeseca. Ovakva pomračenja su trenuci emocionalne i psihološke refleksije.

Štaviše, vjeruje se da potisnute emocije i neriješeni problemi mogu isplivati na površinu tokom ovog vremena, pružajući priliku za isceljenje i otpuštanje.

Slično pomračenjima Sunca, pomračenja Mjeseca su takođe značajna za duhovne prakse. Iz astrološke perspektive, pomračenja Mjeseca mogu uticati na lične odnose, često otkrivajući skrivene tenzije ili dovodeći do promjena u partnerstvima, piše Astro Sage, prenose Novosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 18:07