foto: Šuterstok / - OTO: ŠUTERSTOK
16/10/2023 u 21:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(FOTO) Automobili za 21. vijek: Pogledajte kako bi danas izgledali "jugo", "stojadin" i "fića"

Laslo Nađ Perge iz Subotice oduvijek je bio zaljubljen u automobile, a njegova strast datira još iz djetinjstva kada je počeo da crta i dizajnira svoje omiljene modele

Zaljubljenik u automobile iz Subotice oživio je popularni "jugo" u modernom izdanju, a njegov crtež izazvao je gomilu pozitivnih komentara na društvenim mrežama, pa od tada neprestano radi na redizajnu starih Zastavinih modela. 

Laslo Nađ Perge iz Subotice oduvijek je bio zaljubljen u automobile, a njegova strast datira još iz djetinjstva kada je počeo da crta i dizajnira svoje omiljene modele.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, on je jednog dana otkrio nove mogućnosti u grafičkom programu Procreate i krenuo da eksperimentiše.

Njegov najdraži model "jugo" ga je toliko inspirisao da je odlučio da ga „oživi“ u modernom izdanju. A kada je krenuo, oblik i detalji su ga toliko očarali da jednostavno nije mogao da prestane.

Ovaj crtež je podijelio na svom Instagramu, a pozitivna reakcija ljudi inspirisala ga je da nastavi sa svojim radom – prenose Polovni automobili.

Od tada neprestano radi na redizajnu starih Zastavinih modela.

Prvo je napravio Zastavu 101, zatim Zastavu 750, pa Zastavu 850 kombi.

Trenutno radi na redizajnu Zastava 1300/1500 i ima mnogo ideja o drugim modelima koje planira da modernizuje za 21. vijek.

Njegovi planovi nisu samo crteži, već stvarna umjetnička djela koja oživljavaju prošlost.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 01:07