Špagete / - FOTO: PIXABAY
17/05/2023 u 03:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Baka iz Italije pokazala trik za otvaranje kese špageta: Bez makaza i noža

Nana Elda, kako joj je nadimak na ovoj mreži kaže da vam osim golih ruku, nije potreban nikakav alat da biste otvorili kesu špageta

Kako otvoriti kesu špageta bez makaza i bilo kakvih pomagala? Baka iz Italije je pokazala svoj trik i postala hit na internetu.

Kako vi otvarate pakovanje špageta? Najlogičniji način je da uzmete makaze ili nož i odsječete vrh. Međutim postoji bolji, lakši i baš „italijasnki način“ da to izvedete, a pokazala ga je čuvena baka sa TikToka.

Baka po imenu Elda koja na ovoj mreži objavljuje svoje recepte za najpoznatije italijanske specijalitete i dijeli korisne savjete za kuvanje, otkrila je jednostavan a originalan trik za otvaranje špageta.

Nana Elda, kako joj je nadimak na ovoj mreži kaže da vam osim golih ruku, nije potreban nikakav alat da biste otvorili kesu špageta.

„Špagete nikada ne siječete makazama“, kaže Elda prije nego što će demonstrirati „pravi način“.

Uspravno i čvrsto držite kesu sa špagetama objema rukama, tako da se pasta grupiše u jedan kompaktan svežanj. Snažno udarite o kuhinjski pult i „voila!“. Kesa je otvorena kao da ste joj vrh odsjekli makazama.

Bonus je i što na ovaj način ne postoji rizik da kesu nespretno pocijepate, pa da ne možete da je ponovo zatvorite, što se često dešava kad cijepate rukom.

Bakina snaga i trik šokirali su i njenu unuku koja je snimala video, pa se tako čuje njen uzdah iznenađenja i Eldin smijeh zbog ovakve reakcije, prenosi Danas.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 03:25