/ - FOTO: ILUSTRACIJA
17/11/2022 u 04:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bundeva je puna vitamina, dobra je za mršavljenje i sniziće vam holesterol

Bundeva ima malo kalorija, a sadrži mnogo vode i hranljivih materija

Namirnica koja je simbol jeseni je veoma zdrava, a posebno se preporučuje onima koji pokušavaju da oslabe ili srede pritisak i holesterol.

Prema doktorki Kristi Gegnon, ako u redovnu ishranu uključite bundevu, umnogome ćete smanjiti rizik od pojave katarakte. 

Takođe, ovo povrće pomaže da ojačate mišićno tkivo, kosti i sluzokožu.

Brojni nutricionisti su naveli bundevu, pod uslovom da je pripremate kako valja i na način da sačuva sve korisne materije, kao veoma korisnu namirnicu za mršavljenje, što je potvrdila dijetolog Makenzi Berdžis.

- Bundeva je dobra za mršavljenje, jer ima malo kalorija, ali sadrži mnogo vode i hranljivih materija-  objasnila je doktorka. 

Berdžis je dodala da vitamin C koji se nalazi u bundevi pomaže imunim ćelijama da se oslobode štetnih bakterija. Kalijum reguliše ravnotežu tečnosti i minerala u ćelijama tela i održava normalan krvni pritisak.

Nutricionista Mišel Rou je istakao da je bundeva bogata vlaknima koja efikasno zadovoljavaju glad i snižavaju holesterol. 

Osim toga, sjemenke bundeve sadrže antioksidanse koji usporavaju proces starenja, kao i magnezijum, gvožđe, cink i mangan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 01:05