Кравље млијеко изазива акне / -Кравље млијеко изазива акне
22/10/2021 u 19:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кравље млијеко може бити кривац за појаву акни

Сурутка, коjа се налази у млијечним производима, отпушта хормон сличан инсулину коjи jе одговоран за активациjу и производњу акни

Многи свјетски дерматолози упозораваjу на то да кравље млијеко може изазвати поjаву акни, jер се сматра да велики броj људи има интолеранциjу на лактозу, а да то ни не знаjу.

Наиме, млијечни производи садрже велику количину шећера и млијечних масти, због чега имаjу велики утицаj на изглед и квалитет коже.

С друге стране, соjино, кокосово и бадемово млијеко имаjу повољниjи утицаj на кожу, и сматра се да оваква биљна млијека пречишћаваjу кожу од акни и других нечистоћа.

Сурутка, коjа се налази у млијечним производима, отпушта хормон сличан инсулину коjи jе одговоран за активациjу и производњу акни. Међутим, пуномасно млијеко може бити бољи избор jер има мању количину сурутке, за разлику од нискомасног млијека коjи jе воденасте текстуре и коjи користе спортисти, а многи од њих често и сами имаjу пролем са акнама.

Уколико имате проблеме са акнама и масноћом, требало би да се посавјетуjете са дерматологом или да избаците кравлљjе млијеко са ниским процентом масти, како бисте били сигурни да ли jе оно узрок кожних проблема.

Извор: Новости

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:10