Вода, илустрација / - фото: UNSPLASH
02/10/2021 u 20:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Слана вода враћа здравље у равнотежу

Ево неколико лакших здравствених проблема, коjе можете успјешно савладати коришћењем натриjум-хлорида у кућним условима за прву помоћ

Благотворно деjство слане воде, воде засићене калиjумом познато jе вијековима уназад, од Хомера и Одисеjа коjи су сланом водом враћали снагу организму, старих Египћана коjи су се купали исклjучиво у сланоj води, до Исуса Христа коjи jе сланом водом лијечио различите тегобе.

Слана вода посједуjе бактерицидна деjства, те jе врло љековита код разних проблема са кожом, посебно у смислу дезинфекциjе и подстицања зарастања рана. Особе са псориjазом, спас за црвенило, кератинске промјене, свраб, пуцање и перутање коже налазе управо у сланоj води.

Ево неколико лакших здравствених проблема, коjе можете успјешно савладати коришћењем натриjум-хлорида у кућним условима за прву помоћ.

Бол у грлу

Направите мјешавину од 1 кашичице соли и 250 милилитара воде. Мијешаjте оваj напитак све док се со у води у потпуности не растопи. Раствором грголjите усну дуплjу неколико пута дневно, све док осјећате болеве и гребање у грлу.

Опекотине у усноj дуплjи

Уколико сте поjели нешто вруће или лjуто и спржили jезик, направите раствор од пола кашичице соли и 200 милилитара млаке воде и грголjите сваких сат времена.

Проблеми са деснима коjе крваре

За решење овог проблема доволjно jе да направите раствор за испирање уста и десни. раствор се припрема тако што се jедна кашичица соли раствори у 100 милилитара топле воде. Препоручуjе се да уста испирате што чешће у току дана.

Убоди инсеката

Со може да ублажи бол и смањи оток код убода пчеле, или неког другог инсекта. Од соли и воде направите густу пасту. Нанесите jе на мјесто убода, оставите да тако стоjи док се со потпуно не осуши. Со ће смирити иритациjу на кожи и смањити бол.

Алергиjе и упале синуса

Со jе спас за изиритирану слузокожу. Прокуваjте 300 милилитара воде, додаjте соли толико да вода буде слана као морска. Када се охлади на ниво собне температуре, течност се пребаци у бочицу од капи за нос и два пута дневно накапа у нос.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 19:47