Foto ilustracija / - FOTO: UNSPLASH
29/06/2022 u 22:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Voće koje može da uspori starenje kože

Dermatolozi dr Mariza Garšik, dr Paul Žarod Frank odabrali su voće za koje oboje vjeruju da mogu da budu od pomoći kada je u pitanju usporavanje procesa starenja kože

Iako proces starenja može da "uspori" i pravilna njega kože, kao i neki proizvodi i tretmani, dobro je znati da saveznika u borbi sa godinama imamo i u hrani.

Tako je, uz stalnu hidrataciju organizma, dobro i pružiti mu neke hranljive namirnice, prvenstveno iz voće i povrće.

Dermatolozi dr Mariza Garšik, dr Paul Žarod Frank odabrali su voće za koje oboje vjeruju da mogu da budu od pomoći kada je u pitanju usporavanje procesa starenja kože.

Citrusi

Kao što možda već znate, oni su prepuni C vitamina pa se svima koji žele da odlože pojavu bora savjetuje da jedu što više limuna, pomorandži, kumkvata i grejpfruta.

- Poznato je da vitamin C podstiče proizvodnju kolagena što pomaže poboljšanju ukupnog izgleda finih linija i bora - objasnila je dr Garšik.

Borovnice

Osim toga, dr Frank kaže da su borovnice posebno bogate A i C vitaminima, pa kao takve sprečavaju prerani gubitak kolagena.

- Pored toga imaju i puno antioksidansa koji mogu održati vašu kožu hidriranom i blistavom", piše u članku koji je nedavno objavljen u "Cleveland Clinic - gdje se dodaje da mogu da pomognu i u kontroli nivoa holesterola i šećera u krvi, piše MSN, prenosi Večernji.hr.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 16:50