/ Фото: Илустрација
11/06/2021 u 12:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За љетњу детоксикацију уврстите у исхрану лимун и ђумбир

Доносимо преглед намирница које ће благотворно утицати на ваш организам

Живјети здравије и изгледати боље - томе свако тежи, али многи нису спремни усвојити здраве навике које су предуслов за то.

Ако, пак, желите то мијењати онда почните са увођењем неколико здравих намирница у прехрану и врло брзо примијетит ћете и осјетити промјене у себи и на себи.

Годишњи одмори право су вријеме да се посветите себи, своме тијелу, изгледу и здрављу.

Доносимо преглед намирница које ће благотворно утицати на ваш организам. Неке конзумирајте саме, а неке можете и комбиновати.

Примјера ради, на крају сваког оброка препоручује се једна кашика мјешавине свјежег ђумбира, меда, лимуна, куркуме и хималајске соли, јер ће вам та комбинација помоћи да лакше проварите ручак.

А ево још пар „магичних“ састојака: 

Ђумбир - Познат је као чудотворна намирница, која обилује витаминима и минералима те извлачи отрове из организма.

Kамена со - Стимулише пробавне сокове и извлачи токсине: препоручује се отопити зрно камене соли на језику свако јутро и попити с мало млаке воде.

Басмати рижа - Помаже тијелу да се ријеши токсина, а њена слуз облаже и обнавља желудац.

Лимун - Тестирајте 24-сатни детокс с лимуном. Направите лимунаду од двије кашике лимуновог сока, три децилитра млаке воде, прстохватом кајенског бибера и чајном кашиком јаворовог сирупа, коју ћете попити свјежу ујутро, десет минута прије доручка, за међуоброк, те два сата прије спавања.

За доручак тај дан једите нешто лагано попут јогурта с воћем, ручајте рибу на жару покапану лимуновим соком, а вечеру прескочите.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:53