/ - PIXABAY
06/06/2023 u 02:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čemu služe dvije donje rupice na patikama?

Ukoliko želite i sami da provjerite, izvucite kanap iz prve dvije rupe i provucite jedan dio kroz te dvije dodatne rupe sa strane i vratite ga nazad. Zategnite patike i primijetićete da je bočna strana patike pripijena uz nogu

Dvije rupice sa strane nisu ni modni detalj a ni zaštitni znak popularnih starki, već imaju svoju namjenu.

Popularne starke prvobitno su bile namijenjene za igranje košarke. Tako da su se dodatne dvije donje rupe koristile kako bi patika mogla da se zategne oko noge, što smanjuje rizik od povrede, prenosi Danas.rs.

Ukoliko želite i sami da provjerite, izvucite kanap iz prve dvije rupe i provucite jedan dio kroz te dvije dodatne rupe sa strane i vratite ga nazad. Zategnite patike i primijetićete da je bočna strana patike pripijena uz nogu.

Od 1917. godine pa sve do danas,  All Star patike se nisu mnogo promijenile. Možda je upravo to tajna zbog koje ih ljudi jednostavno obožavaju.

Jedna od zanimljivosti jeste da je košarkaška reprezentacija SAD nosila ovaj model patika na svojim prvim Olimpiskim igrama 1936. godine u Berlinu. Naime, prije te godine košarka nije bila olimpijski sport.

Dizajnirao ih je Čak Tejlor, popularni košarkaš tog vremena. Osvojili su zlato na Olimpijskim igrama, a popularnost starki brzo je skočila, piše Danas.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. septembar 2023 21:46