/ ilustracija
01/01/2023 u 21:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Francuzi imaju zanimljiv "lijek" kako da se oporavite od mamurluka

Francuzi ostrige jedu za praznike ili za neke posebne prilike, ali u područjima u kojima se gaje, posebno duž obale Atlantika, postoji odavno mišljenje da je ostriga i prirodni lijek protiv mamurluka

U Francuskoj se ostriga konzumira za vreme praznika, a u zemlji poznatoj po vinu, takođe je dobra protiv mamurluka, prenijeli su mediji dan poslije dočeka Nove godine, kada se, kao svuda u svijetu, ljudi "oporavljaju" od slavlja.

Francuzi ostrige jedu za praznike ili za neke posebne prilike, ali u područjima u kojima se gaje, posebno duž obale Atlantika, postoji odavno mišljenje da je ostriga i prirodni lijek protiv mamurluka.

-Ostriga je kompletan obrok, jer je svježa i savršena je da se jede kad smo malo gladni- izjavio je jedan uzgajivač.

Nutricionista Erve Lariel je rekao da ostrige imaju malo kalorija i masti, dobre su za varenje, ali posjeduju cink koji je dobar za eliminisanje alkhola iz organizma.

-Konzumiranje ostriga uveče ili dan posle slavlja zaista ima svojstva protiv mamurluka. Ali je ipak najbolje izbjegavati prekomjerno konzumiranje alkohola da bi se izbjeglo to neprijatno stanje- dodao je Lariel.

Radio Frans enfo savjetuje da je bolje da se ostrige jedu iz zadovoljstva, nego protiv mamurluka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 20:30