/ - PHOTO BY TOMMY VAN KESSEL ON UNSPLASH
28/05/2023 u 04:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Frizerka isprobala skoro sve boje za kosu, evo koje ne preporučuje

Iako eksperimenti s različitim bojama kose mogu biti zabavni kada želimo promjenu, frizerka Stela Marialcini kaže da je na svojoj kosi isprobala gotovo sve moguće boje, te da neke funkcionišu, a neke ni na kome ne izgledaju dobro

Crnu farbu je gotovo nemoguće isprati, a pepeljasto plava čini da izgledamo beživotno. 

Iako eksperimenti s različitim bojama kose mogu biti zabavni kada želimo promjenu, frizerka Stela Marialcini kaže da je na svojoj kosi isprobala gotovo sve moguće boje, te da neke funkcionišu, a neke ni na kome ne izgledaju dobro.

Prvo, Stela savjetuje da se izbjegava farbanje jedne polovine kose u jednu, a druge polovine u drugu boju jer to nikada ne izgleda dobro, a i teško je za održavanje, prenose Nezavisne.

Ona napominje da to govori iz iskustva jer je i sama jedno vrijeme imala pola kose u ljubičastoj, a pola u roze boji, i nikako nije mogla postići da to izgleda kako je zamislila.

„Trajanje boje je takođe bila katastrofalna stvar – dok je jedna boja trajala određeno vrijeme, druga se puno ranije isprala“, rekla je.

Drugo šta treba izbjegavati su pastelne boje, i to iz nekoliko razloga.

„Uvijek već nakon dva pranja izgledaju isprano, neuredno i dosadno, totalno razočaranje“, rekla je.

Treće su, kaže, jarke boje koje bi u teoriji trebalo da izgledaju odvažno i kul, ali to u praksi nije uvek tako, a to se posebno odnosi na zelenu boju.

Problem nije bila sama boja, koliko to što ju je teško stilizovati i upariti s odjećom, zbog čega je frizerka s tom bojom kose većinu vremena nosila šešire.

Dalje kaže da je pepeljasto plava jedna od boja koje mogu izvrsno izgledati, ali je teško napraviti da izgleda kako treba.

Često se, kaže, žene razočaraju u tu zahtjevnu boju koja kao da iscijedi prirodnu boju s lica i učini da ten izgleda isprano i beživotno, a osoba koja je nosi bolesno.

„S njom ćete izgledati blijedo, pepeljastog tena i umorno“, rekla je frizerka.

Daleko najgora, odnosno najteža za održavanje i uklanjanje po njoj je klasična crna boja. Iako na mnogima može izgledati odlično, ako niste prirodno tamni, potrebno je puno posla i vremena kako bi crna boja bila postojana.

„Isto tako, crnu je najteže ukloniti, probala sam toliko puta i svaki put požalim“, rekla je.

„Farbanje kose u crno me natjeralo da potpuno prestanem da se farbam. Nikada više. Ostale su mi traume jer je skoro pa nemoguće riješiti se te boje“, složila se njena pratiteljica, prenosi The Sun.

(Zadovoljna.rs)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. septembar 2023 03:17