/ - PHOTO BY SOLEN FEYISSA ON UNSPLASH
16/03/2023 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gugl prikazao "čarobni štapić" i druge AI proizvode

Prvi korak kompanije u ovom smijeru je bio Bard AI, a sada je najavljeno da AI stiže u gotovo svaki Google proizvod u koji to bude moguće da se implementira

Gugl (Google) je prikazao neke od svojih proizvoda koji koriste vještačku inteligenciju, a namijenjeni su kompanijinom Docs sosftveru.

Kompanija Google već mjesecima pokušava da uhvati korak sa kompanijom OpenAI, od trenutka kada je predstavljen ChatGPT i kada se zahuktalo tržište generativne AI industrije.

Prvi korak kompanije u ovom smijeru je bio Bard AI (koji se baš i nije proslavio), a sada je najavljeno da AI stiže u gotovo svaki Google proizvod u koji to bude moguće da se implementira.

Nove AI funkcije stižu u gotovo sve Google Workspace proizvode. To uključuje i "čarobni štapić" za popularni Google Docs softver, prenose Nezavisne.

Prema navodima kompanije, korisnici će moći da da Ai koriste za imejl poruke, tekstualne dokumente, automatski generišu fotografije i video uz Slides, Sheets će moći da kreira formule zasebno, prevod će biti automatizovan u Meet servisu, dok će Chat dobiti fluidnije funkcije za obavljanje poslova.

Microsoft je u međuvremenu za četvrtak najavio predstavljanje svojih AI proizvoda za poslovne korisnike, koji će "ponovo preobratiti produktivnost", pa očekuje se da će oni biti prikazani za Word i ostali kompanijin softver, prenosi b92.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. oktobar 2023 16:32