Ilustracija   / Shutterstock
29/05/2023 u 23:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Idealna razlika u godinama među partnerima ipak postoji

Sprovedeno istraživanje dalo zanimljive rezultate

Možda narod kaže da prava ljubav godine ne broji, ali sudeći prema istraživačima i te kako broji. Tako je jedno od istraživanja utvrdilo da što je veća razlika u godinama, to su veće šanse za razdvajanje. Pa, su zapravo najidealnije veze među vršnjacima.

Urađena je studija na Univerzitetu „Emori“ u Atlanti u kojoj je učestvovalo 3.000 ispitanika. I zaključak je da razlika u godinama često vodi do kraha veze.

Kod parova među kojima je razlika pet godina, oko 18 odsto je veća šansa da se u nekom trenutku raziđu.

Studija ističe da se veze kod parova gdje je razlika u godinama 20 i više prekidaju mnogo češće. Najbolji izbor je pronalazak emotivnog partnera sličnog našim godinama. Tada su procjene za razvod svedene na minimum.

I tu nije kraj zanimljivim činjenicama koje su otkrivene u ovoj studiji. Statistike su pokazale da bi rađanje bebe prije braka moglo pomoći u smanjenju šansi za razvod.

Iako smo se do sada susretali sa različitim teorijama u razlici u godinama, istraživači vjeruju da je najidealnija razlika među emotivnim partnerima oko jedne godine.

"Kod takvih parova stopa razvoda gotovo da i ne postoji, kada su u pitanju godine. Naravno, u vezama i brakovima uvijek ima drugih razloga za neslogu, pa i za razvod“, istakao je Hugo Malon, jedan od istraživača studije, prenosi RTS.

Kako je istakao Dejvid Benet, stručnjak za emotivne odnose među partnerima, pomenuti primjeri pomažu ljudima da nađu zajednička interesovanja sa partnerom u okviru odabranih razlika u godinama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. septembar 2023 19:44