Ivan Gavrilović / - INSTAGRAM
18/07/2022 u 00:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ivan Gavrilović o ljubavi sa ćerkom Sloba Miloševića: Marija je žena koja bi ubila za voljenog

Marija, kao žena, bila je da bi sve dala za tebe, i da upuca. Donese sve što treba, a nje su se svi plašili, priča Gavrilović

Popularni pjevač Ivan Gavrilović prvi put je javno govorio o ljubavi sa Marijom Milošević, ćerkom Slobodana Miloševića predsjednika nekadašnje Savezne Republike Jugoslavije i Srbije.

Gavrilović je u emisiji „Sceniranje“ ispričao detalje iz njegovog odnosa sa Markom Miloševićem, Slobodanovim sinom i Marijom sa kojom je bio u ljubavnoj vezi u vrijeme kada je njem otac bio na čelu Jugoslavije, a njena majka aktivno učestvovala u političkom životu kao predsjednica tada uticajne Jugoslovenske levice(JUL).

image

Marija Milošević

- NET

Rekao je da su mladi Miloševići bilo vrlo korektni prema njemu i da ga je Marija volela i poštiovala. Opisao je njihov prvi susret i  poznanstvo koje je preraslo u ljubavnu vezu.

Kazao je da je ona tražila da ga dovedu u diskoteku koje je tada držao njen brat Marko da nastupa kao pjevač.

„Rekla je da me dovedu u diskoteku, tada je imala periku i baš sam se pitao koja je ta super riba. Prvo smo se smuvali, pa sam tek onda saznao ko je ona. Iz toga se izrodila ogromna ljubav", ispričao je Gavrilović.

Kazao je da je Mariju izuzetno poštovao i voleo.

"Mnogo sam je poštovao. Bila je tu i neka doza straha. Sve mi se dopadalo, gde smiješ da varaš, ode glava“, rekao je on o njihovom upoznavanju.

Opisao je i odnos sa Slobodanom Miloševićem i njegovom suprugom Mirom navodeći da "Miru i Slobu nije mnogo interesovao naš odnos".

"I Marko Milošević je uvek bio jako korektan prema nama, uvek nam je davao pare kad idemo da pjevamo o njegovom diskoteci. On te pozove i za četiri pesme ti da 1.000 maraka. Bio je izuzetno korektan. On je bio takav da kad sedneš kod njega gleda da te ispoštuje maksimalno. Gleda da te ispoštuje to veče, jer zna da već sutra možeš da izgubiš glavu", dodao je pevač.

"Sloba se ponašao kao da smo mi neka dečurlija. Marija kao žena bila je da bi sve dala za tebe, i da upuca. Donese sve što treba, a nje su se svi plašili", priča Gavrilović.

Kaže i da je bilo dosta ljudi koji su zbog njega davali otkaze. "Htjela je da im daje otkaze, a davala im je stanove i kola. Njen izbor je da se skloni", kazao je Gavrilović.

On je rekao da je Marija" bila jako vezana za oca i imala je njegove slike svuda po kući." "Imala je ogroman problem zato što su joj roditelji bili u žiži, dodao je Marijin bivši momak.

Opisao je da je "posle raskida sve nastavljeno u jednom dobrom pravcu." "Osjetiš da ne pripadaš tom svijetu. Trebalo je sebe da ispravljam", zaključio je Ivan.

Marija Milošević je napustila Srbiju 2001. godine, odmah nakon što je njen otac Slobodan Milošević izručen Hagu.

Živela je prvo u Nikšiću, a zatim se preselila na Cetinje, u naselje Bogdanov kraj gdje živi povučeno i kako kažu njeni prijatelji, slabo izlazi. Bila je u braku sa Slobodanom Bulatovićem, turističkim inspektorom sa Cetinja koji je, kako su pisale "Novosti", jedna od rijetkih osoba koja je posjećuje. Njihov brak trajao je dvije godine, a ona je nakon razvoda ostala na Cetinju. Na popisu stanovništva upisala se kao Crnogorka.

Marijin prvi suprug bio je Nikola Mišljenović, bivši diplomata, koji je preminuo 2014. godine u 62. godini. Marija je imala 18 godina kad se udala za gotovo deceniju i po starijeg Mišljenovića. Bili su tri godine u braku, za to vrijeme on je bio u diplomatskoj službi u Japanu.

"Čovjek sam u godinama, a nemam ni kučeta ni mačeta, ni porodicu, ni decu, niti posla, plate i penzije", izjavio je Mišljenović za Kurir i o bivšoj supruzi rekao: "Nisam uspioo da je zadovoljim, a mnogo sam je voleo, i upravo zato želeo sam joj sreću".

Marija Milošević je 1. aprila 2001. u vili Mir na Dedinju pucala iz pištolja na istražnog sudiju Gorana Čavlinu i ljude koji su bili sa njim, a kasnije se branila da je "pucala u modro plavo nebo" i da je prije toga popila tablete za smirenje i dosta alkohola, kao i da nikoga nije htela da povredi.

Protiv nje je iste godine pokrenut krivični postupak i optužena je za izazivanje opšte opasnosti i nelegalno držanje pištolja. Saslušana je i dala je odbranu, ali je onda pobegla u Crnu Goru. Krivično djelo neovlašćenog posjedovanja oružja, za koje je bila optužena, zastarelo je prije 14 godina, dok je proces vezan za samu pucnjavu komplikovaniji.

Krajem septembra 2002. godine Marija Milošević bila je osuđena na osam mjeseci zatvora, uslovno na dvije godine. Njen advokat je uložio žalbu koju je sud prihvatio pa ukinuo presudu. Sredinom novembra 2004. godine počelo je ponovljeno suđenje, ali se ona nije odazvala na pozive zbog čega je 2006. izdata potjernica za njom.

Izjavljivala je da nije u kontaktu s majkom i bratom. Navodno su bili u sukobu oko toga gdje će biti sahranjen Slobodan Milošević, čiji se grob nalazi u dvorištu porodične kuće u Požarevcu (Milošević je sahranjen 18. marta 2006. nedjelju dana nakon smrti).

Mirjana Marković preminula je 2019. u 77. godini u Rusiji, gde je živjela od 2002. godine. Marković je napustila Srbiju nakon što je njen suprug isporučen Međunarodnom krivičnom tribunalu u Hagu gde mu se sudilo zbog ratnih zločina i genocida počinjenih tokom ratova na Balkanu 1990-tih. Bila je nedostupna pravosudnim organima naše zemlje i za njom je 2005. godine raspisana međunarodna potjernica. Zbog toga nije prisustvovala Miloševićevoj sahrani.

Mirjana Marković i Slobodan Milošević u braku su pored ćerke Marija dobili i sina Marka koji sa suprugom Milicom Gajić i njihovim sinom Markom živi u Rusiji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 12:26