/ ILUSTRACIJA SKRINšOT: YOUTUBE DIMO PETKOV
16/11/2022 u 22:15 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izbjegnite popravke: Šta je pogubno za veš mašinu

Veš mašina ima svoj rok trajanja, a kako bi vam ona što duže potrajala, Flint upozorava da u njoj nikada ne bi trebalo da perete prostirke za kupatilo

Ukoliko želite da izbjegnete skupe popravke i produžite radni vijek vašeg aparata, poslušajte savjete majstora i obradujte svoju veš mašinu.

Skot Flint, stručnjak za popravku bijele tehnike i kućnih aparata sa 30 godina iskustva, savjetuje koji su to kućni predmeti pogubni za vašu veš mašinu, prenose Nezavisne.

Veš mašina ima svoj rok trajanja, a kako bi vam ona što duže potrajala, Flint upozorava da u njoj nikada ne bi trebalo da perete prostirke za kupatilo jer one mogu da preopterete mašinu.

Problem je zapravo u veličini bubnja koji su u modernim veš mašinama sve veći. Iako to omogućava pranje većih količina veša u manje ciklusa, takve mašine se lako mogu pretrpati, a na taj način se trajno oštećuju njeni vitalni dijelovi.

Naime, prostirke za kupatilo su dizajnirane tako da upiju velike količine vode, i kada se to desi, one teže mnogo više od težine za koju je veš mašina dizajnirana.

Moderne veš mašine imaju mnogo veću brzinu centrifuge od nekadašnjih starijih modela, do 1.200 obrtaja u minuti prilikom centrifuge. Te veće brzine stvaraju veliku količinu sile sa teškim predmetima, a povećana težina uništava mašinu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. jun 2023 07:37