/ - FOTO: UNSPLESH
10/06/2023 u 04:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kako najlakše da očistite indukcionu ploču

Uz pomoć ove metode rezultate ćete postići brzo i jednostavno zbog čega su se mnogi odlučili svoje dotadašnje, plinske ili električne ploče zamijeniti upravo njima

Posljednjih godina indukcijske ploče za kuvanje sve se više kupuju, no malo ko razmišlja o održavanju.

Nerijetke su situacije da pokušavate da očistite ploču, ali sjaj ne postižete, a mrlje ostaju na njoj. Uz pomoć ove metode rezultate ćete postići brzo i jednostavno zbog čega su se mnogi odlučili svoje dotadašnje, plinske ili električne ploče zamijeniti upravo njima, piše Simply Better Living.

Najbolji savjet kog bi trebalo da se pridržavate je da očistite ploču odmah nakon što završite s kuvanjem i to baš nakon svake upotrebe, iako vam se ne čini da je uprljana.

Indukcionu ploče lako se čiste zbog neporozne staklokeramičke površine, ali sada dolazimo do onog dijela koji mnogima zadaje glavobolju, a to je kako postići da indukcijska ploča ima sjaj, a bude bez mrlja.

Prvi korak: Pričekajte da se ploča prije početka čišćenja u potpunosti ohladi. To je najvažniji dio da bi indukcija bila bez mrlja jer će svaka tečnost za čišćenje koju koristite u suprotnom ostaviti tragove.

Drugi korak: Nakon što se ploča ohladi, uzmite svoje uobičajeno sredstvo za čišćenje indukcijske ploče i naprskajte ga pa obrišite krpom od mikrofibera.

Treći korak: Umjesto papirnatih ubrusa, indukcijsku ploču za kraj obrišite drugom krpom od mikrofibera i kružite po površini malim pokretima, čime ćete zapravo postići efekt poput poliranja, zahvaljujući čemu će mrlje nestati, prenosi Večernji list.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. septembar 2023 12:13